Kaygan Zemin

Kaygan Zemin

OROSPU KİME DENİR ?

Yanıtınız hazır, “Para karşılığı cinsel ilişkiye giren kadınlar için kullanılır.” diyorsunuz değil mi?
Yanlışsınız…
“Orospu” sözcüğünün kökeni Farsça bir sözcük olan “ruspi” den gelmektedir.
“Ru” yüz demektir.
“Spu-(sepid)” ak, temiz anlamında kullanılmaktadır. Yani Farsçada bu sözcük, “temiz yüz, ak yüz” demektir. Cinsiyet belirtmez.
Ancak bizim dilimizde kullanım amacı bellidir.
Aşağılama, hakaret ve küfür olarak kullanılır.
Ben sizlere bu kelimenin bizdeki anlamıyla gerçekte kimler için kullanılması gerektiğini anlatacağım.
OROSPU KİME DENİR?
● Suçlu veya suçsuz iki insan açlıktan ölürken; sofrasına, “Bismillah” la oturup, tıka basa tıkındıktan sonra geğirerek “Hamdolsun” diyerek kalkan ve “bunlar terörist bırakın açlıktan gebersinler” nutkunu atan şerefsizlere orospu denir.
● Milleti ikiye bölen, kin ve nefret tohumlarını serpiştiren, kendi çıkarları için gözü hiçbir şeyi görmeyen, ikiye böldüğü halkın yarısına “terörist” demekte dahi bir beis duymayan
narsistlere orospu denir.
● Milletvekili, Bakan olmak için öpmediği ayak, yalamadığı kıç kalmayan, Milletvekili, Bakan olduktan sonra kendisine bu vatanı emanet eden, seçme, seçilme hakkını veren bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatan onursuz, nankörlere orospu denir.
● Milletin malı olan kamu arazilerini alarak zenginleşen daha sonrada malını gasp ettiği halkın “mahrem yerine koyacağım” diyen arsızlara orospu denir.
● Onlarca erkek çocuğuna tecavüz edilirken bu iğrenç olaya ” münferid/ bir defadan bir şey olmaz” diyene ve buna tepkisiz kalarak evinden dışarı çıkmayanlara orospu denir.
● Kuran’dan ayetler üfleyerek; yetim hakkını çalanlara, haram para ile servet değerinde aksesuar takanlara, bunlara önemsiz bir vaka gözüyle bakan hırsızlara orospu denir.
● Bu olayları izlediği halde görmeyen, işittiği halde duymayan, dili ile doğruyu konuşmayan, kalemi ile gerçekleri yazmayan satılmışlara orospu denir.
TÜM BUNLARA RAĞMEN
“Olsun, çalıyorlarsa da yapıyorlar ya.” tümcesini slogan haline getirerek peşlerinden gidenlere ise “OROSPU” sözcüğü lütuf ve iltifat sayılır.
Lütfen doğru kelimeyi bulup
Öyle kullanın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kaygan Zemin Arşivi