Kaygan Zemin

Kaygan Zemin

ENGEL TANIMAYANLAR (1)

Her gün her şeyi dert eden bizlerin ‘havanın sıcaklığı, soğukluğu, yağmuru, çamuru en sık konuştuğumuz dertlerden. Okulda sınıftaki arkadaşlardan şikayetlerimiz ... daha bir çoğu. Hastalıklarımız, ağrı sızılarımız, saç dökülmesi, geçirdiğimiz bir kaza... 

Gerisini siz sayın artık.

Ufacık ya da büyük dertlerimizi konuşuruz. Aşağıya birçoğumuzun pes ettiği konulardan daha büyük dertlerine rağmen engellerine GEM VURMAYI BAŞARABİLENLERE AİT alıntıladığım başarılarla dolu engelli kişileri okuyacaksınız.

???

   

DANIEL TAMMET-BRAINMAN

Daniel Tammet FRSA, 

(İngilizceden çevrilmiştir)

Daniel Tammet FRSA, İngilizce denemeci, romancı, şair, tercüman ve otistik bir savanttır. (*) Mavi Bir Günde Doğmuş, Asperger sendromu ve savant sendromu ile olan hayatı hakkındaki 2006 anısı, ... Wikipedia (İngilizce)

???

   

Savant (*) yeteneklerin son bir örneği, yeteneklerinin başlaması ve gelişiminin çok popüler olan kendisine ait Born on a Blue Day- Mavi bir Günde Doğdu isimli kitabında tarif eden Daniel Tammet’tir.

Çocukluğunda geçirdiği ve temporal lop epilepsisi olarak teşhis edilen birkaç havaleden sonra Daniel, her sayının kendine öz bir renk, şekil ve dokusunun olduğu güçlü ve benzersiz bir sentez oluşturmuştur. Bu senteze süper hızlı matematiksel ve takvim hesaplamaları ile sayılar için büyük bir hafıza eşlik etmektedir.

   Daniel pi sayısını 22 bin 500 hane ile en uzun söyleyebilen kişi olarak (beş saatte söyledi) Avrupa rekorunu kırdı.

         Kendine göre manti adında bir dil geliştiren Daniel, bir haftada bir dil öğrenebiliyor.

 Savant sendromlu Daniel yaşayan 100 dahi listesinde bulunuyor ve bir fikir adamı-yazar olarak anılıyor…

https://engelsizadres.wordpress.com/2012/05/19/daniel-tammet-brainman/

?

(*) Savant sendromu, ağır düzeyde gelişimsel ya da zihinsel yetersizliklerin yanında çoğu insanda bulunmayan sıra dışı zihinsel becerileri olan kişileri tanımlamaktadır. Kişinin genel zeka düzeyi ortalamanın altında olmasına karşın bir ya da birden fazla alanda aşırı düzeyde bilgi sahibidir.

(Savant Sendromu konusu Dergipak’tan alıntıdır.)

MEHMET ÜNAL TAŞPINAR 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kaygan Zemin Arşivi