Yaklaşık 16 Milyon Emekli İçin Büyük Karar! Emekli Vatandaşlara 100. Yıl İkramiyesi Olarak ₺5.000 Verilecek! Erdoğan'dan Onay Ge

Yaklaşık 16 Milyon Emekli İçin Büyük Karar! Emekli Vatandaşlara 100. Yıl İkramiyesi Olarak ₺5.000 Verilecek! Erdoğan'dan Onay Ge
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yaklaşık 16 milyon emekli için 100. yıl ikramiyesi müjdesi geldi. 5.000 TL miktarında olan bu ikramiye Erdoğan'ın talimatıyla ödenecek.

Hazine ve Maliye Bakanı ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Erdoğan'ın talimatıyla tüm hazırlıkları tamamladı. İşte ödemeye dair tüm merak edilenler…

Milyonlarca emekli için ek ödeme ve zam konusunda yılbaşı işaret edilmişti. Ancak Erdoğan emeklinin geçimine katkı sağlamak için ara bir formül oluşturdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli vatandaşlara verecek olduğu ikramiye kararını netleştirdi. En az 5.000 TL açıklanacak olan ikramiye için çalışmalar tamamlandı. Cumhuriyetin 100 yılına özel 5.000 TL ödeme yapılacak.

İkramiye Ödemesi İçin Çalışmalar Tamamlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en az 5.000 TL değerinde yapacak olduğu ikramiye ödemesi ile ilgili açıklamada bulundu. Ödemeye ilişkin çalışmaların sona erdiğini belirten Erdoğan 15.6 milyon emeklinin yılbaşında alacak olduğu zammı beklemeden emekliye oh dedirtecek bir ara zam fırsatı sundu. Çalışmalar sürerken 29 Ekim'de ödenecek ikramiyenin detayları araştırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hazırlıklarını yaptı ve ikramiye çalışmalarında sona gelindi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ₺5.000 ara ödemeyi 29 Ekim tarihinde emekliye tek seferlik olmak şartıyla ödeyecek. İki bakanlıktan Erdoğan'a sunulan teklifin detayları değerlendirildi. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. Bir defaya mahsus olmak üzere mevzuat değişikliğine gidilecek ve meclisten geçmesi halinde ödemenin yapılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama Gelmişti

İkramiye ödemeleri ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli konusunda hassas olduklarını belirtmişti. Emekliye yüzüncü yıl ikramiyesinin tüm detaylarının netlik kazandığını belirtti. Yılda iki kez ikramiye ödemesi alan emeklinin Kurban ve Ramazan Bayram’larında 2000’er TL nakit para aldıklarını açıkladı. Mevzuat değişikliğine gidilerek bir defada cumhuriyetin ilanının yıl dönümünde 100 yılı kutlamak amacıyla emekli destek sağlanacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklisi dikkate alındığında bu ödemenin bütçe maliyeti 78 milyarı buluyor. Erdoğan emekliyi mutlu edecek adımları atacağız demişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan da konuyla ilgili olarak “emeklilerimizle ilgili dengeleyici çalışmaları dikkate alacağız. Yıl sonunda emeklinin yüzü gülecek. Ara ödeme emekliler için sevindirici olacak” demişti. Bu açıklamalar emekli için heyecan yarattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.