Akaryakıt Fiyatları gece saatlerinde DEĞİŞTİ! 6 Eylül cuma benzin, motorin ve LPG fiyatları kaç para oldu?

Akaryakıt Fiyatları gece saatlerinde DEĞİŞTİ! 6 Eylül cuma benzin, motorin ve LPG fiyatları kaç para oldu?
Akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamlar sürücüleri isyan ettirmiş durumda. Akaryakıtta tabelalar değişti sürücüler derin bir oh çekti. Akaryakıt fiyatlarına indirim geldi. İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları…

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ardından sürücülerde dört gözle indirim haberine bekler oldu. Artan fiyatları yetişemeyenler bu haberle sevinçten havalara uçacak. Benzinin litre fiyatı bu gece yarısı itibariyle 1.84 TL düşüşe geçti. İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları…

AKARYAKITA İNDİRİM GELDİ

Bu renk petrol ve döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar akaryakıt fiyatları üzerinde etkisini sürdürüyor. Sürücülerin uzun süredir beklediği indirim 6 Eylül 2024 tarihin saat 00:01'den itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. Cuma günü itibarıyla geçerli olmak üzere benzine 1.84 TL indirim yapıldı. Otogaz ve motorin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

BENZİN

İstanbul (Avrupa): 41.38 TL
İstanbul (Anadolu): 43.11 TL
Ankara: 43.53 TL
İzmir: 44.03 TL

MOTORİN

İstanbul (Avrupa): 41.23 TL
İstanbul (Anadolu): 41.32 TL
Ankara: 41,78 TL
İzmir: 42,29 TL
akaryakit-kapak-3.jpg

OTOGAZ

İstanbul (Avrupa): 25.13 TL
İstanbul (Anadolu): 24.59 TL
Ankara: 25.14 TL
İzmir: 24.89 TL

FİYATLAR NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarının hesaplaması gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile ortaya çıkmaktadır. Bu sayede KDV haricindeki rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatının hesaplanması ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün ve fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek bulunuyor. Belirli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri satış fiyatı ortaya çıkmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.