TC Kimlik Numarasının Sonu 0,2,4,6,8 Olanlara 1.900 TL Ödeme Yapılacak! Kimler Aile Bakanlığı’ndan Yardım Alabilir?

TC Kimlik Numarasının Sonu 0,2,4,6,8 Olanlara 1.900 TL Ödeme Yapılacak! Kimler Aile Bakanlığı’ndan Yardım Alabilir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli aileler için başlatmış olduğu sosyal yardım kampanyalarına Kasım ayında da devam ediyor.

Aile Bakanlığı sosyal yardım ödeme takvimi yayınladı. Bakanlık tarafından yapılan son dakika açıklamasında Kasım ayı sosyal yardım ve destek ödemelerinin 13 Kasım Pazartesi gününden itibaren başlayacağı duyuruldu. T.C kimlik numarasının son hanesine göre verilecek olan bu ödeme, PTT'den ve IBAN numarasından olacak. T.C kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak olan ödemeler, yarın saat 10.00'da IBAN numarasına veya PTT hesaplarına aktarılacak. Peki, kimler bu ödemeden faydalanabilir? İşte tüm detaylar…

Kasım Ayı Aile Destek Ödemeleri Başlıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar için başlatmış olduğu Aile Destek paketi programı tüm hızıyla devam etmekte. Kasım ayında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli haneler için ödenecek yardım miktarı aile yardımı ve çocuk destek bileşeni olmak üzere 1.900 TL'ye çıktı. T.C kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak olan bu ödeme, yarından itibaren başlayacak. Ödemeleri IBAN numarası ve PTT hesabı üzerinden alabilirsiniz. Aile Destek paketi ödemesinin yanında elektrik tüketim desteği de sağlanacak.

Yarın Saat 10.00'dan İtibaren IBAN Numaranızı Kontrol Edin!

Kasım ayı Aile Destek programı paketi kapsamında yapılacak olan ödemeler, yarından itibaren hesaplara geçecek. Ziraat Bankası IBAN numarası olan kişiler banka hesaplarından, olmayan vatandaşlar ise PTT aracılığıyla ödeme almaya hak kazanabilecek. Aile Bakanlığı'nın sunmuş olduğu ödemeler için başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. E-devlet'ten T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapanlar, Aile Bakanlığı sekmesi altında bulunan sosyal yardım ve destek ödemesi formunu doldurarak bu ödemeden faydalanabilir. Bizzat gidip başvuru yapmak isteyenler ise başvuru işlemlerini T.C kimlik kartı ile birlikte Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları üzerinden yapabilirler.

Aile Destek paketi ödemesinin yanında elektrik tüketim desteği ve doğalgaz faturası yardımı da sunulmaktadır. Bakanlığın talep ettiği şartları uygun olanlar, bu yardımlardan rahatlıkla faydalanabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.