SSK ve BAĞ-KUR Emeklisinin Maaşı 5.100 TL Artacak! Hangi Emekli Ne Kadar Maaş Alacak?

SSK ve BAĞ-KUR Emeklisinin Maaşı 5.100 TL Artacak! Hangi Emekli Ne Kadar Maaş Alacak?
Emekli maaşları için yapılan seyyanen zam talepleri nihayet karşılık buldu. TBMM'den onay çıktı ve emekli vatandaşlara uygulanacak zam miktarı belli oldu.

SSK ve bağ-kur emeklilerinin yaşamış olduğu maddi zorluklar, seyyanen zam taleplerini gündeme getirmişti. İşte emeklilik maaşına dair tüm gelişmeler…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli maaşına ek zam yapılması için hükümete çağrıda bulunarak zam konusunu gündeme getirmişti. Daha sonra Türkiye Emekliler Derneği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığına mektup yazarak seyyanen zam talep etmişti. Türkiye Emekliler Derneği yazmış olduğu mektupta emeklilerin alım gücünün ve refah payının arttırılması için seyyanen zam talep etmişti. Özellikle döviz kurlarının ve enflasyonun yükselmesi sebebiyle emekli maaşının alım gücü düşmüş, bu da seyyanen taleplerinin artmasına sebep olmuştu. TBMM seyyanen zam yapılması için sonunda onay verdi. Bu sayede emekli vatandaşlara maddi anlamda ek bir destek olacak ve yaşam standartları iyileştirilecek. Üstelik seyyanen zammın miktarı da belli oldu. Yapılacak olan zam en az 5.100 TL olacak.

2023 yılının başında %30 oranında yapılan genel zammın ardından Temmuz ayında %25 oranında yine bir zam uygulanmıştı fakat bu zamlar emekliler tarafından yetersiz bulunmuştu. Bu da emeklilerin ek bir zam talep etmesine sebep olmuştu. Meclisin onaylamış olduğu seyyanen zam kararı emeklilerin maaşlarında beklenen artışı gösteriyor. Emekli vatandaşların maddi güvencesini arttırmak için verilen bu karar, sosyal ve ekonomik etkileri ile birlikte ülke genelinde refah payını arttırmayı hedefliyor. En az 5.100 TL'lik seyyanen zam emekli vatandaşların maddi anlamda rahatlama ve daha iyi standartlarda yaşamaları için önemli bir adım olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.