Sosyal Yardım Ödemelerini Büyük Zam Geliyor! T.C Kimlik Numarası Son Rakamı 0-2-4-6 Ve 8 İse Alacaksınız! Dul Ve Yetim, 65 Yaş

Sosyal Yardım Ödemelerini Büyük Zam Geliyor! T.C Kimlik Numarası Son Rakamı 0-2-4-6 Ve 8 İse Alacaksınız! Dul Ve Yetim, 65 Yaş
Aile Bakanlığı tarafından yapılan güncelleme ile maaşlara zam yapıldı. Sosyal yardım ödemeleri artık zamlı yatırılacak. 65 yaş ve dul yetim maaşlarının miktarları yükseldi. Ödemeler T.C kimlik numarası son rakamına göre hesaplara yatırılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım zamları duyuruldu. Evde bakım maaşı alanlara dul ve yetimlere ve 65 yaş üstü maaşı olan vatandaşlara zamlanacağı bir dönem olacak. Ocak itibari ile sosyal yardım ödemeleri zamlı yatacak.

Yılbaşından İtibaren Zamlanacak

Sosyal yardım ödemeleri yılbaşı itibariyle zamlanacak. Düşük gelir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik bu yardımları içeren sosyal yardım paketleri oluşturuldu. Genellikle enflasyon oranlarına ve ekonomik koşullara bağlı olarak güncelleme yapılıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlara Ocak aylarında maaş güncelleniyor. Yaşlılardan engellilere, hastalardan pek çok kesim için bu destekler yatırılıyor. Ocak ayında %15 zamlanarak yatırılacak ödemeler merak ediliyor. Orta vadeli programdaki %65 TÜFE tahminine göre enflasyon farkı ile birlikte %49.46'ya çıkacak. Bu sebeple de emekli maaşlarına ve sosyal ödemelerde büyük bir artış meydana gelecek.

2023 Eylül Ayı Enflasyon Rakamı Açıklandı Mı?

2023 yılı Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı mı? 6 aylık enflasyon farkı son dakika açıklamaları ile belirleniyor. Temmuz Ağustos ve Eylül rakamları büyük bir öneme sahip. 3 aylık enflasyon farkı netlik kazanıyor. Bu sonuçların ardından Temmuz ve Ocak ayında sosyal yardımlara yapılacak zam miktarları da belirlenecek.

Zamlı Maaşlar Ne Kadar Olacak?

Tahmin edilen zam oranı gerçekleşirse 3.059 TL'ye kadar çıkacak. Evde bakım maaşı bakıma muhtaç olan engelli ve yaşlıya veriliyor. 5.097 TL tutarında olan bu ödeme 7.619 TL'ye yükselecek.

Engelli maaşı %40 ile %69 arasında engelli olan vatandaşlara 1.874 TL yerine 2.801 TL yatacak. %70 ve üzerinden engelli olanlara ise 2.811 TL yerine 4.202 TL olarak ödenecek. Bu aylıktan saniye içindeki kişi başına düşen gelirin 3800 liranın altında olması gerekiyor.

Ailelere çocuk desteği ödemesi verilecek. Bu ödemeler SED kapsamında okul öncesi çocuklar için 2.441 TL yerine 3.619 TL yatacak. İlköğretimde okuyan çocuklar için 3.632 TL yerine 5.428 TL olarak ödenecek. 3.874 TL yerine ortaöğretim öğrencilerine 5.790 TL ödeme yapılacak. Bunun yanı sıra üniversite öğrencileri için 4.358 TL yerine 6.514 TL yardım ödemesi verilecek.

Hasta vatandaşlara yapılan yardım ödemeleri belirlendi. Tüberküloz veya SSPE hastalarına 5.097 TL yapılan yardım 7.619 TL'ye çıkacak. Tüberküloz hastaları için verilen aylık ödeme 600 TL yerine 2.219 TL'ye yükselecek.

Engelli yakınına ise 18 yaşından küçük engellilerin yakınlarına 1874 TL yerine 2.801 TL ödeme verilecek.

Belirlenen bu destek ödemeleri ile birlikte sosyal yardım alan vatandaşlar Ocak ayında artan ödemelerle finansal olarak rahat bir döneme girecekler. 2024 Ocak ayı itibarıyla bugün düzenlemeler hayata geçirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.