Sosyal Yardım Alanlar Müjde! 1100 TL Ödemeniz Hesapta! Eylül Ayında 3 Farklı Yardım Ödemesi Aynı Gün Yattı…

Sosyal Yardım Alanlar Müjde! 1100 TL Ödemeniz Hesapta! Eylül Ayında 3 Farklı Yardım Ödemesi Aynı Gün Yattı…
Aile Bakanlığı’ndan son dakika açıklama geldi. Aile Destek Programı kapsamında ve söz konusu program ile birlikte yer alan elektrik ve çocuk desteği ödemeleri eylül ayı itibarıyla hesapları aktarıldı.

Sosyal yardım alan vatandaşlara bu haber müjde niteliğinde değerlendirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz yılın ortalarında hayata geçirmiş olduğu Aile Destek Programı çerçevesinde bugüne kadar toplam 48 milyar 100 milyon TL miktarında destek ödemesi yaptığını açıklamıştır. Söz konusu olan bu yardım ödemelerinin verilmesi ile birlikte destek ödemesinin detaylarına ilişkin de açıklamalar merak ediliyordu. 850 TL ile 1250 TL arasında yapılan ödemeler ile destek programı ödemeleri olarak verilirken bunların yanı sıra elektrik tüketim desteği ve çocuk bileşeni desteği ödemesi ile ilgili tüm detaylar da araştırılıyor.

Aile Bakanlığı’ndan Destek Ödemeleri Yapıldı

Eylül ayı ortalarında olduğumuz şu günlerde destek programı ödemeleri hak sahiplerine verildi. Toplamda 4.3 milyar TL'lik ödeme vatandaşın cebine girdi. Geçen yıl başlayan, Aile destek paketi 850 TL ile 1250 TL'ye kadar çıkıyor. Yükselen bu ödeme programının yanı sıra 350 TL ile 650 TL arasında değişen çocuk bileşen ödemeleri de yapıldı. Bunun yanı sıra elektrik tüketim desteği olarak da 112 TL ile 225 TL arasındaki ödemeler hesaplara yattı. Bu destekler kapsamında vatandaşa toplamda 2.125 TL'ye varan ödeme ulaştırılmış oldu. Bu ödemeler toplum refahını sağlamak ve ekonomik zorlukları aşmak için sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.