SON DAKİKA: Emeklilik yaşı DÜŞTÜ: 45-50 Yaşında Emekli olacaksınız
SGK'dan son dakika yapılan açıklamalar arasında çalışanları erken emeklilik müjdesi yer alıyor. Artık tedavisi zorlaşan hastalık sahibi olanlara 1800 gün üzerinden erken emeklilik imkanı oluşturulacak. Bu özel durum hareket, beyin ve sinir sağlığını etkileyen hastalıkları içeriyor. Engellilik oranına göre erken emeklilik için özel bir harita oluşturuluyor.
Engellilik Oranları Nedir Erken Emekli Nasıl Olunur?
Sağlık sorunları yaşayan ve bu sebeple çalışma gücü kaybı yaşayan kişilere iş göremezlik raporu almaları halinde erken emeklilik imkanı oluşturuldu. 10 yıl sigortalılık ve 1800 prim günü doldurmuş olmak yeterli olacak. Gerekli prosedürler tamamlanarak 1800 prim gün ödemesi yapmış olanlar en az %40 iş göremezlik raporu olması halinde erken emekli olabilirler. Sağlık sorunlarının baş göstermesi ve diğer taraftan da emeklilik için 10 yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak gerekiyor.
SSK Bağ-Kur Ve Emekli Sandığı Kapsamında Çalışanlarda Farklı Emeklilik Formülleri
SSK'ya bağlı çalışan vatandaşlar rapor alıp erken emeklilik hakkı elde ettikten sonra işten ayrılma zorunluluğu yaşamaktadır.
Bağ-kur sigortası bulunan çalışan vatandaşlar ise emeklilik için iş yerlerine kapatmak ve prim borcu bırakmamak zorundadır. ,
Emekli sandığında ise emeklilik talebini iletmek için çalışan kişinin istifa etmesi gerekiyor.
Erken Emeklilik Süreci İçin Gerekli Adımlar Neler?
Erken emekli olmak isteyenler süreci hatasız ve eksiksiz bir şekilde tamamlamalıdır. Detaylı bilgiler incelenmelidir. Hak kayıplarının önlenmesi için en erken şekilde erken emeklilik koşulları değerlendirilebilir. SGK yapmış olduğu son açıklamayla zorlayıcı sağlık sorunları yaşayan kişilere erken emeklilik sağlıyor. Beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıklar, iskelet sistemini etkileyen hastalıklar, sinir sistemini etkileyen hastalıklar bu hastalıklar arasında bulunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.