SON DAKİKA: 29 Ekim 2023 Gram ve çeyrek altın sahipleri müjdeli haber verildi!

SON DAKİKA: 29 Ekim 2023 Gram ve çeyrek altın sahipleri müjdeli haber verildi!
Merkez Bankası'nın 26 Ekim'de açıkladığı faiz kararı ve İsrail-Filistin savaşının ardından gözler güvenli liman olan altına çevrildi. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, zarar etmek istemeyen yatırımcılara net rakam verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 26 Ekim Perşembe günü Ekim ayı PPK Toplantısı'nın ardından faiz kararını açıkladı.

TCMB, beklentiler dahilinde faizinde 500 baz puan artışa gitti. Böylelikle politika faizi yüzde 30'dan yüzde 35'e çıkmış oldu.

Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz kararı ve İsrail-Filistin savaşının ardından gözler altın ve dolar kuruna çevrildi.

ALTIN YATIRIMCISINA KRİTİK UYARI

Uzman isimler için altın piyasasına ilişkin önemli uyarılar peş peşe geldi. Dolar ve altın piyasasıyla ilgili yorumlarıyla sık sık gündeme gelen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son dönemde gerileme yaşayan altın fiyatlarıyla ilgili yatırımcılara kritik bir uyarıda bulundu.

BÜYÜK ENDİŞEYE YOL AÇTI

Selçuk Geçer, mart ayından bu yana ilk kez ons altın fiyatlarında 1815 dolar seviyesine kadar gerileme yaşandığını aktardı. Ünlü ekonomist, altındaki gerilemenin yatırımcılarda büyük endişeye yol açtığını belirtti.

DÜŞÜŞ GEÇİCİ OLACAK

Geçer, altın fiyatlarında düşüşün beklendiğini ancak bunun geçici bir süre yaşanacağını açıkladı.

YÜKSELİŞ İÇİN TARİH VERDİ

Uzman isim, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) uyguladığı sıkı para politikaları ve faiz artırımlarının altın fiyatlarında yükselişi engellediğini söyledi. Geçer, bu durumun geçici bir süre olacağını belirterek altın fiyatlarında gelecek haftalarda yükseliş görüleceğini belirtti.

VERİLER FİYATLARI ETKİLEYECEK

Selçuk Geçer, ABD tarım dışı istihdam rakamlarının açıklanacağı tarihe dikkat çekerek uyardı. Yeni verilerin açıklanmasından önce alınacak pozisyonların riskli olabileceğini belirten Geçer, söz konusu verilerin paylaşılmasının ardından altında yükseliş beklediğini açıkladı.

Altın fiyatlarının şuan uygun seviyelerde ilerlediğini belirten Geçer, ileri tarihlerde altın fiyatlarının TL karşısında değerinin artacağını bildirdi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Geçtiğimiz gün 1818 TL'den kapanış yapan gram altının satışı 1821 TL

CUMHURİYET ALTINI

Alışı 6.500,00 TL, satışı 6.571,00 TL

YARIM ALTIN

Alış: 3.252,00 TL, satış 3.298,00 TL

ÇEYREK ALTIN

Alış: 1.630,00 TL, satışı 1.648,00 TL.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.