SGK Erken Emeklilik Koşullarını Açıkladı! 45, 46, 47 Yaşında Nasıl Emekli Olunur?

SGK Erken Emeklilik Koşullarını Açıkladı! 45, 46, 47 Yaşında Nasıl Emekli Olunur?
SGK'dan emeklilik bekleyenlere bir umut ışığı doğdu. 45, 46 ve 47 yaşlarında olanlar dikkat! Erken emekli olabilirsiniz. Artık emekli olmak borçlanma şartına bağlı değil. Staj ve çıraklık sürelerinde müthiş bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Erken emeklilik pek çok çalışan için hayal olmaktan çıktı. 47 yaşında emekli olma şansı sağlanıyor. Staj ve çıraklık sigortası sebebiyle emekli olamayanlar için yeni bir ek oluştu. Çalışanlar için bu durum oldukça umut verici olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT ile emeklilik sonrasında staj ve çıraklık sigortası mağdurlarına düzenleme geldi. 45, 46 ve 47 yaşlarında pek çok meslek grubu için emeklilik mümkün.

45, 46 Ve 47 Yaşında Nasıl Emekli Olunur?

Staj ve çıraklık süreleri emeklilik sisteminde etkili olacak. Avukatlar sigortalı çalışmadıkları ilk 6 ay için mahkemelerde, 6 ayda avukat yanında bir yıl toplamda staj süresini gösteren onaylı baro belgesi ile borçlanma hakkı talep edebiliyor. Bunun için dilekçe yazıp kuruma başvurmak gerekiyor. Bir yıllık sürenin tamamını borçlanmanız da gerekmiyor. İhtiyaç kadar borçlanma yapabilir ve erken emekli olabilirsiniz. Ayrıca staj yapan annelere de ayrıca staj ve çıraklık sonrası dünyaya gelen bebekleri için borçlanma yaparak emekliliği öne çekebilirler. Staj ve çıraklık ve sigortalı çalışmaya başlamadan sonra arasından doğum yapmış kadınlar bu borçlanmadan yararlandıklarında sigorta başlangıcını geri çekme imkanı elde edebiliyorlar. Ayrıca yıpranma hakkı da emeklilikte büyük bir etken.

Yıpranma Payı Nasıl Hesaplanır?

Yıpranma payı hakkı fiili hizmet süresi adıyla bilinmektedir ve ağır iş koşullarında çalışan vatandaşları desteklemek için sağlanmıştır. 360 günlük çalışma karşılığında ek günler kazanana bu ilave hizmet süreleri 5 yıla kadar çekilir. Bu eklenen süre emeklilik için gerekli ve yaş şartının düşünülmesiyle belirlenen mesleklerde ve yeraltı işçilerinde süre sınırlaması olmadan kullanıyor. Bu haktan 4A ve 4C statüsünde olan vatandaşlar yararlanabilmektedir. 45 farklı meslek grubu için SGK tarafından erken emeklilik hakkı oluşturmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.