Resmi Gazetede Yayınlandı! Emekliye 5000 TL İkramiye Ödemesi İçin Tarih Netleşti…

Resmi Gazetede Yayınlandı! Emekliye 5000 TL İkramiye Ödemesi İçin Tarih Netleşti…
Emekli vatandaşlara 5.000 TL ikramiye ödemesi mecliste onaylandı. Karar bu gece Resmi Gazete’de yayınlandı. Emekli ikramiye ödeme tarihleri de netleşti. İşte o tarih…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhuriyet ikramiyesi kapsamında milyonlarca emekli vatandaşa ödeme verileceğini duyurdu. 5000 TL ikramiye ödemesi kapsamında oluşturulan madde dün mecliste görüşüldü ve yapılan oylama ile 5.000 TL Cumhuriyet ikramiyesi kabul edildi. Gece yarısı yayınlanan Resmi Gazete’de karar Cumhurbaşkanı imzasıyla paylaşıldı. Emekliye verilen ikramiye büyük jest olarak nitelendiriliyor. Geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla çalışmayan emekli vatandaşlara bu ödemenin verileceğini duyuruldu. İşte emekliye 5.000 TL ödemesi dün gece itibarıyla meclis kurulunda görüşüldü ve yapılan oylamayla 5.000 TL ödeme kabul edildi. Peki, bu ödeme ne zaman hesaplara yatırılacak? Emekli ödemesini ne zaman alacak?

Emekliye 5000 TL İkramiye Ödemesi Mecliste Kabul Edildi

Emekli vatandaşlara milyonlarca TL ödeme dini bayramlarda ikramiye adı altında ödeniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak ve tek defaya mahsus yılın 3 ikramiyesinin verileceğini duyurdu. Cumhuriyetin 100 yılına özel 3. ikramiye ödemesi Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla verilecek. Emekliye 5000 TL ödeme meclisten geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla karar resmi gazetede yayınlandı. İkramiye ödemesinin tarihi de belli oldu.

Ödeme Tarihi Açıklandı

Cumhuriyet ikramiyesi ödeme tarihi paylaşıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden sonra ödeme tarihlerinin ne zaman olduğu da araştırılmaya başladı. Emekli maaşı alan ancak çalışmayan emekliler için verilecek ikramiyeler Kasım ayının ilk haftası itibariyle başlayacak. Mecliste alınan karar ile emekli tahsis numarasına göre ödemeler IBAN üzerinden verilecek. Yani 1 Kasım ile 15 Kasım arasında emekliye 5.000 TL olarak verilecek ödemelerin tamamlanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.