Okula Giden Çocuğunuz Varsa Müjde! 4 Koşul İle 3.874 TL Yardım Ödemesi Alacaksınız…

Okula Giden Çocuğunuz Varsa Müjde! 4 Koşul İle 3.874 TL Yardım Ödemesi Alacaksınız…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıklama yaptı. Son dakika yapılan açıklamaya göre okula giden çocuğu olan vatandaşlara nakit destek kampanyası oluşturuldu.

Bu destek ödemesinden yararlanmak için 4 koşulu karşılıyor olmanız gerekiyor. İşte detaylar…

Aile bakanı tarafından gelen açıklamaya göre ilkokul ortaokul lise ve üniversite çağındaki ailelere yönelik olarak destek paraları ekim ayı itibarıyla hesaplara aktarılacak. Henüz kayıt yaptırmamış olanlar başvuruda bulunacaklarını açıkladılar. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada SED kapsamında verilecek ödemelerin Ekim 2023 itibarıyla çocuğu okula giden ailelere 580 milyon TL olarak yapıldığını açıkladı. E-devlet üzerinden başvuru yapan kişilere kasım ayı boyunca ödemeler yapılmaya devam edecek.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş tarafından verilen bilgilere göre çocukların ailelerine temel ihtiyaçları ve eğitim masraflarını karşılamak amacıyla destek ödemesi yapılacağı belirtildi ve şu bilgiler paylaşıldı;

“Sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan ödemelerle aileleri bir başına bırakmıyoruz. Bu yardımlar kapsamında çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz. Ekim 2023 ödemeleri ile birlikte 580 milyon TL yardım ödemesini ailelere ulaştırdık” dedi.

Kimlere Ne Kadar Ödeme Verilecek?

Bakanlıktan açıklanan ödeme miktarlarına göre okul öncesi dönemdeki çocuklar için 2.422 TL, ilk ve ortaokul öğrencileri için 3622 TL, lise öğrencileri için 3874 TL, üniversite öğrencileri için 4.359 TL ödeme yapılmasına karar verildi.

Destek Ödemelerine Kimler Başvurabilir?

Destek ödemeleri için koşullar açıklandı. Bakım kararı alınmış çocuklar kuruluşta bakıma tabii tutulur ve destek verilmesi durumunda ailelere veya yakınlarının yanına aldığı çocuklara bu ödemeler verilir.

Maddi imkansızlık sebebiyle destek alamamış ve tek başına bakmak zorunda kalmadan aile bireyleri ve yakınları tarafından sosyal ekonomik destek hizmetinden faydalanarak bakılabilen muhtaç çocuklar,

Bakım tedbirlerine ilişkin olarak verilen kararın yaş sınırının dolması durumunda bakım kurumundan veya bakımevinden ayrılmak zorunda kalan çocuklar

Mesleki eğitime devam eden ya da iş veya meslek bulmakta zorluk çekenlere

Olağanüstü afet, hastalık, doğal afet, kaza geçirmiş olması sebebiyle kendi de ailesinin temel ihtiyaçlarını belli bir süre içerisinde karşılayamayacak kişilerin çocukları bu bakımdan yararlanabiliyor.

Ödeme İçin Değerlendirme Nasıl Yapılır?

Sosyal yardım ödemeleri ile ilgili değerlendirmeler şu şekilde yapılıyor; Başvurularınız gönderildikten sonra aileniz araştırılır ve inceleme yapılır. Bu dönem ailede sosyal ve ekonomik açıdan yaşanan zorluklar incelenir. Yerel durum, yaşadığınız ortam, sosyal destek sistemi, hane geliri, çocuğun aile içindeki konumu, okuma devamlılığı, çocuğun korunma ihtiyaçları ve benzeri değerlendirmeler incelenir. Sorunların çözümü ve aile içerisindeki bireylerin iletişimi, yaşanılan fiziksel özellikler ve koşullar dikkate alınır. SED kapsamında olmadığı belirlenen kişilere e-posta veya yazılı olarak bilgi verilir.

Başvuru değerlendirmesi yapılan ve değerlendirme sonucunda uygun olmayan aileler için ödeme yapılmayacak. Bu ailelerin maddi ve nakdi yardım ihtiyacı olmaması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yönlendirilerek farklı kalemlerde yapılan ödemelerden yararlanabiliyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.