Milyonlarca Emekliye Müjde! Emekli Maaşı Zam Oranları Belli Oldu...

Milyonlarca Emekliye Müjde! Emekli Maaşı Zam Oranları Belli Oldu...
Emeklilere yapılacak zam oranları vatandaşların odağında yer alırken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'dan flaş bir emekli zammı açıklaması geldi. İşte uzman ismin paylaştığı zam oranları...

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere yapılacak zam oranlarını paylaştı.
Erdursun'un paylaşımına göre Merkez Bankasının enflasyon beklentisi %68.01 oldu. 2023 yılının 1.dönemde %19.77 oranında altı aylık enflasyon gerçekleşmişti. Söz konusu oran eğer gerçekleşirse, yıllık %68.01 için 2023 2. dönemde enflasyonun %40.28 oranında gerçekleşmesi anlamına gelmekte.

Paylaşımında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinden de bahseden Erdursun "2023'ün 2. döneminde çıkan enflasyonu, emekli aylıklarına enflasyon farkı olarak alırlar, memurlar ve memur emeklileri ise, enflasyon farkına ilave toplu sözleşme ile hak ettikleri zammı (15-6= %9)da ilave olarak alırlar." ifadelerini kullandı.

%40.28 ENFLASYON FARKI VERİLEBİLİR

Uzman isim, böyle bir durumda SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %40.28 enflasyon farkı (zam) verileceğini söyledi.

Erdursun, memur ve memur emeklilerine ise enflasyon farkı ve zam olarak toplam % 49.28 oranında artış yapılacağını ifade etti.

2024'TE MÜRACAAT EDENLER DAHA FAZLA EMEKLİ AYLIĞI ALABİLİR

Paylaşımına not düşen Erdursun "Ayrıca bu oranlar gerçekleşir ise 2023 değil de 2024'de emeklilik müracaatında bulunanlar yaklaşık %7 daha fazla emekli aylığı alırlar." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.