Kredi kartı olanlar DİKKAT! Son 3 gününüz kaldı! Kredi kartı faiz oranları o tarihinden itibaren sil baştan değişti

Kredi kartı olanlar DİKKAT! Son 3 gününüz kaldı! Kredi kartı faiz oranları o tarihinden itibaren sil baştan değişti
TCMB'nin 500 puan faiz artışının ardından kredi kartı faiz oranlarında da değişim yaşandı. Kredi kartı faiz oranları o tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yükseltildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) geçtiğimiz hafta 500 baz puan faiz artışı gerçekleştirmişti. Artışın ardından, kredi kartı faiz oranları da 1 Kasım tarihinden geçerli olmak üzere yükseltilmiş oldu. Merkez Bankası'nın resmi sitesinde bulunan bilgiye göre, bankalar tarafından kredi kartı işlemlerinde gerçekleştirilebilecek azami faiz oranlarının hesaplanabilmesi için gerekli olan referans oran %2,71'den %3,11'e çıkarıldı.

AYLIK AZAMİ AKDİ FAİZ ORANI %3,66'YA YÜKSELTİLDİ

TL cinsinden kredi kartı işlemlerinde (nakit çekim ya da kullanım işlemleri gibi işlemler dışında) uygulanan aylık azami akdi faiz oranı, aylık referans orana 55 baz puan eklenerek belirlenmekte.

Yani yapılan düzenlemeye göre, TL Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı %3,26'dan %3,66'ya, azami gecikme faiz oranı %3,56'dan %3,96'ya yükseltilmiş oldu.

NAKİT ÇEKİMDE UYGULANACAK AZAMİ AKDİ FAİZ %4,42'YE ÇIKTI

Bunun yanı sıra nakit çekim ya da kullanım işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı %4,02'den %4,42'ye, azami gecikme faiz oranı %4,32'den %4,72'ye çıkmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.