Kasım Ayında Dar Gelirli Vatandaşa 2.160 TL Ödeme Yapılacak! E-Devlet Üzerinden Kontrol Edebilirsiniz…

Kasım Ayında Dar Gelirli Vatandaşa 2.160 TL Ödeme Yapılacak! E-Devlet Üzerinden Kontrol Edebilirsiniz…
Ekonomi piyasasında yaşanan hareketlilik nedeniyle gündelik hayat koşulları iyiden iyiye ağırlaşmaya başladı. Bu nedenle bakanlık harekete geçti ve dar gelirlinin yüzünü güldüren bir haber geldi. İşte detaylar...

Dar gelirli vatandaşı rahatlatacak açıklama bakanlıktan geldi. Dünyayı etkisi altına alan ve bir yıl boyunca kısıtlamaların uygulandığı koronavirüs dönemi sonrası ekonomi piyasaları ciddi yara aldı. Oluşan hassasiyet döviz kurlarını da açma neden oldu. Salgın kontrol altında alınsa da daha sonrasında savaş ortamının yaşanıyor olması, gündelik hayat koşullarının ağırlaşmasına neden oldu. Pandemiden olumsuz etkilenenlere telafi etmek amacıyla çeşitli ödemeler verilirken Rusya Ukrayna arasında yaşanan savaşı İsrail - Hamas çatışmaları takip ediyor. Bu nedenle piyasalar yeniden hareketlendi ve geçim dertleri daha safhaya ulaştı. Dar gelirli vatandaşlara yardım ise devletten geliyor.

Temel ihtiyaçlarına dahi karşılayamaz duruma gelen vatandaşlara bu süreçte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yardım ödemesi yapılmaya karar verildi. Bakanlıktan ulaştırılan destek miktarları araştırılırken bakanlık hali hazırda sosyal yardım alan hanelerin henüz hiçbir programdan yararlanamayan hanelerden daha fazla olduğunu açıkladı. Bu nedenle yeni bir ödeme programı hazırlandı ve çocuklara hanede yaşayan diğer kişilere yardım desteği verilecek.

Bakanlıktan Hane Ve Çocuklara Özel Yardım

Yüksek enflasyon etkisi ile geçtiğimiz yıl devreye giren Aile destek programı kapsamında ekim ayı ödemeleri yüzbinlerce vatandaşa ulaştırdı. Kasım ayında da ödemelerin yapılacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hane başına 850 TL ile 1250 TL ödeme desteği sağlıyor. Çocukların aileleri ise 350 TL ile 650 TL arasında çocuk desteği verileceğini duyurdu. Bakanlıktan elektrik fatura desteği olarak da yatırılan bu destekler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından veriliyor. Aile Bakanlığı’ndan verilen fatura desteklerinde alt limit 130 üst limit ise 260 TL olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.