En Düşük Emekli Maaşı 12.000 TL Olacak! Yeni Maaş Zammı Detayları Nedir?

En Düşük Emekli Maaşı 12.000 TL Olacak! Yeni Maaş Zammı Detayları Nedir?
SSK, bağ-kur, tarım, emekli sandığı emeklisi olan vatandaşlara yeni bir müjdeli haber var. Emeklinin en düşük maaşı 12.000 TL'ye yükseliyor. 5 haneli emekli maaşı için yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar…

TÜİK, geçtiğimiz günlerde Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Emekli maaşlarına Ocak 2024'te zam uygulanacak. Uygulanacak olan zam, refah payı zammı ve enflasyon farkı zammı olarak iki şekilde yapılacak. Peki, emekli maaşına ne kadar zam uygulanacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar…

2023 neredeyse bitmek üzere SSK ve bağ-kur emeklileri için uzun zamandır Ocak'ta yapılacak zam düzenlemesine ilişkin rakamlar büyük bir merakla takip ediliyor. Emekli maaşını artıracak olan yeni düzenlemeleri ilişkin ilk ipucu TÜİK'ten geldi. TÜİK'in yaptığı Ekim ayı enflasyon verisi açıklaması ile beraber emekli maaşlarını yakından ilgilendiren 4 aylık enflasyon oranında netlik kazandı. Peki, 2024 Ocak'ta emekli maaşına ne kadar zam gelecek?

Bütçe Çalışmaları Başladı!

2024 emekli maaş zammı için TBMM'de yapılan bütçe çalışmaları büyük bir önem taşımaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mecliste bütçe çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Yıl sonu enflasyon tahminlerinin netlik kazanması ile beraber emekli maaş zamları da ortaya çıkıyor. Şu anda yapılan tahminlere göre emekli maaşına beklenen en düşük zam oranı %40 fakat bu rakam refah payı hariç hesaplandı. Refah payını da eklenmesi ile beraber emekli maaş zammının %50'ye kadar çıkması bekleniyor.

Emekliler için bir diğer güzel haberde en düşük emekli maaşı ile ilgili en düşük emekli maaşı şu anda 7.500 TL olarak ödeniyor. Emekli vatandaşlar ise bu durumdan oldukça şikayetçi. Bu yüzden en düşük emekli maaşını yeni bir düzenleme yapılması uzun süreden beri düşünülüyordu. Ocak ayında en düşük emekli maaşını uygulanacak seyyanen zam düzenlemesi ile ilgili yeni ipuçları verildi. Verilen bilgiye göre Ocak ayında en düşük emekli maaşına en az 4.000 TL seyyanen zam gelecek. Gelen zamla birlikte en düşük emekli maaşı 12.500 TL olacak. Emekli maaş zammı ile ilgili bir kötü haber daha var. Emekliye verilen refah Payı zammı kaldırılabilir. Şu anlık kesin bir açıklama yapılmadı fakat bu zammın kaldırılması ile birlikte emekliler en az 2.000 TL alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.