E-devlet Üzerinden Form Doldurana Müjde! Anneler Aylık 1600 TL Destek Verilecek…

E-devlet Üzerinden Form Doldurana Müjde! Anneler Aylık 1600 TL Destek Verilecek…
Annelere devletten destek ödemesi müjdesi geldi. e-Devlet üzerinden form dolduranlara aylık 1.600 TL devletten yardım ödenecek. İşte o sosyal yardım ödemesinin detayları…

Ekonomik şartlar Türkiye'deki vatandaşları sosyal yardım ödemesi almaya zorluyor. Son bir yıl boyunca sosyal yardımlaşma yapan kişilerin sayısında adeta patlama oluştu. Aile Bakanlığı’nın dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olanlara özel yeni sosyal yardım ödemesi açılırken şu günlerde milyonlarca vatandaş bu paralardan faydalanıyor. Hükümetten bir sosyal yardım imkanı da anneler için oluşturuluyor.

Ekonomik durumu kötü olana ve çocukların ihtiyaçlarını karşılama konusunda zorluk çekenlere devletten destek verilecek. Her ay 1600 TL olarak ödenecek olan devletten bakanlık tarafından açıkladı. Maddi olarak güçsüz durumda olan annelere başvuru yapılması ile devletten düzenli ödeme sağlanacak. Nakit para ödemesi için bazı koşullar da var. Sosyal Hizmetler Bakanlığı bugün ilk saatlerinde sosyal yardım ödemesi için başvuru koşulunu açıkladı.

Kadınlara Çocuk Sahibi Olmaları Durumunda 1600 TL Doğum Yardımı Verilecek

Kadınlara devletten çalışmaları halinde doğum yardımı verilecek. Sosyal yardım ödemesi ile ilk çocuğa 300, 2. çocuğa 400, 3. çocuğa 600 TL ödeme verilecek. Toplamda PTT'den verilecek ödeme miktarı 1600 TL'ye ulaşıyor.

Devletten Annelere Farklı Yardımlar Sağlandı

Devletten Aile Bakanlığı'na bağlı olarak yardımlar yapılmaya devam ediyor. Anneler ve çocuklarına özel farklı kalemlerde yardımlar yapılıyor. Maddi durumu yetersiz olan anneler eğitim masraflarını karşılamak amacıyla 3800 TL'ye kadar ödeme alıyor. Çocuğun eğitim kademesine göre daha yüksek yardım alabilmek de mümkün.

Kadınlara devletten çocukları için destek ödemeleri 0-2 yaş arasında çocuklar için de aylık 400 TL'ye kadar ulaşıyor. Eşi vefat eden kadınlara 2 ayda bir 1000 TL ödeme yapılıyor. Toplamda yılda 6.000 TL ödeme alınıyor. Aile Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası IBAN numaralarına veya PTT üzerinden T.C kimlik numaralarına bu ödemeler ulaştırılıyor. Tüm sosyal yardım ve destek ödemeleri ile ilgili bilgi almak için Aile Bakanlığı’nın resmi internet sitesinin ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.