Devletten Çocuk Başına 3.071 TL Ödeme! İlk İki Çocuğunuz İçin Ödeniyor! Bugün Paranız Yatacak…

Devletten Çocuk Başına 3.071 TL Ödeme! İlk İki Çocuğunuz İçin Ödeniyor! Bugün Paranız Yatacak…
Devletten belirlenen koşulları yerine getirenlere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kapsamında başlatılan program ile ödeme yapılıyor. Milyonlarca çocuk başına anne ya da babasını ödeme veriliyor. İşte verilen ödemenin detayları…

Devletten bazı koşullar karşılanması halinde pek çok destek ödemesi veriliyor. Özellikle de çocuğu olan hanelere verilen yardım ödemeleri çocuğa sağlık ve eğitim masraflarını karşılamak amacıyla ödeniyor. Çocuğun giderlerini karşılamak ve hayata daha pozitif bakmasını sağlamak için başlatılan SED yardımları pek çok kişinin dikkatini çekiyor. SED destek ödemeleri hanede bulunan iki çocuk için ödenirken her ayın 15 ile 20'si arasında bu destekler hesaplara aktarılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan program kapsamında çocuk için ebeveynine ödeme yapılıyor.

Çocuğun Eğitim Seviyesine Göre Ödeme Miktarı Değişmekte

SED kapsamında çocuğun eğitim seviyesine göre ödeme miktarları değişiyor. Her ay başvurusu onaylanan hanelere 1.937 en çok 4.358 TL yardım ödemesi veriliyor. Ekim ayı ödemeleri yakında tamamlanacak. Ödeme miktarı ise şu sıralar gündeme geldi. Ocakta maaş zamları ile birlikte bu ödemeleri de zam yapılacak. OVP kapsamında verilen ve memur maaşlarına Ocak ayı zamlı olarak yansıtılan %49 üzerindeki zam SED ödemelerine de yansıyacak. Bu durumda 6.514 TL yardım ödemesi verilecek.

Bu Yardımdan Kimler Yararlanabilir?

SED kapsamında verilen yardım ödemesinden maddi durumu yetersiz olan aileler yararlanıyor. Bakanlık tarafından maddi durumunun kötü olduğu belgelenmiş annesi babası işsiz olan kişilere yardım ödemesi yapılıyor. Kişi başına düşen hanedeki gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olması durumunda ve üzerine hiçbir mal varlığı ya da taşınmaz bulunmayan kişilere veriliyor.

Sed Başvurusu Nasıl Ve Nereden Yapılır?

SED kapsamında yardım almak için başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yapılmaktadır. Haneye gelen görevlilerce destek alıp alınamayacağına onay verilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.