Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilikte Yeni Müjdeyi Verdi! 40 Yaş Altında Emeklilik Geliyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Emeklilikte Yeni Müjdeyi Verdi! 40 Yaş Altında Emeklilik Geliyor…
Erken emeklilikte son dakika değişikliğini Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. 40 yaşın altındaki kişilere emeklilik müjdesi geldi. Peki, kimler erken emekli olacak? Erken emeklilik koşulları neler? İşte açıklanan tüm detaylar…

Erken emeklilikte yeni yaş açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. EYT müjdesi sonrasında şimdi de 40 yaş altına öyle bir müjde geldi ki! Tüm çalışanlar bu haber ile mutluluktan havalara uçacak. Ancak emeklilik için bazı şartlarda bulunuyor. Çalışmaya sağlığı el vermeyen vatandaşlar erken emekli olabiliyor. Bu kriterleri karşılayanlar emekliliği de elde edebiliyor. Çalışmaya uygun olmadığını en az %60 oranında sağlığını kaybettiğini belgeleyen kişiler erken emeklilik hakkından faydalanabilecek. Erken emeklilik isteyenler sağladıkları sağlık raporu ile birlikte belgelerini SGK'ya sunduklarında emeklilik fırsatını yakalayacaklar.

Erken Emeklilik Koşulları Nedir?

Erken emeklilik için koşullar neler araştırılıyor. Erken emekli olmak için aranan koşullar arasında sağlığınızın çalışmaya uygun olmadığını kanıtlamak yer alıyor. Bu durumu da doktor raporuyla kanıtlamak gerekiyor. SGK sizden sağlık raporu istiyor. Eğer, iş kazası veya meslek hastalığı gibi bir durum bulunuyorsa bu kişilere malulen emeklilik hakkı sağlanıyor. İş kazası sonucu sağlığını yitirmiş kişiler bu şekilde devletten aldıkları güvenceler ile erken emekli olabilirler.

SGK'ya verilen dilekçe ve sağlık raporu ile başvurular değerlendirilerek kişinin gerçekten çalışmaya uygun olup olmadığı değerlendirilir. Bu duruma göre erken emeklilik sağlanır. Erken emeklilik başvurusu için vatandaşların 40 yaşını aşmış olması ve çalışma gücünü ya da beden sağlığını kaybetmiş olması gerekiyor. Bunu en az %60 oranında doğrulayan bir sağlık raporunuzun bulunması halinde başvurunuzu bizzat veya işveren vasıtasıyla yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.