Çocuk Sahibi Olan Kişilere PTT'den yeni yardım ödemesi: PTT’den 3.700 TL ödeme yapılıyor: Tam 3.700 TL tek şartla verilecek

Çocuk Sahibi Olan Kişilere PTT'den yeni yardım ödemesi: PTT’den 3.700 TL ödeme yapılıyor: Tam 3.700 TL tek şartla verilecek
Aile Bakanlığı'ndan 3.700 TL ödemeler yatırıldı çocuğu olan annelere kimlikleriyle başvurmaları halinde PTT'den ödeme verilecek. İşte ödeme miktarları…

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı'ndan PTT hesapları üzerine ödemeler yatırılıyor set kapsamında verilen bu ödemelerin miktarları ortaya çıktı ödemeler hesapları aktarılıyor.

Aile Bakanlığı tarafından yeni bir duyuru geldi çocuğu olan annelere ödemeler yatırıldı çocukların temel ihtiyaçlarını karşılamak için verilen bu ödeme sosyal ve ekonomik destek kapsamında sağlanıyor. PTT hesaplarına yatırılan ödemeler 12 ay boyunca devam edecek. Aylık olarak ödemeler yatırılıyor ve Ekim ayında da hesapları aktarıldı.

Çocuğu olan dar gelirli ailelere SED kapsamında ödemeler verildi. Çocukların ihtiyaçları karşılaması için ödemeler yatırıldı. PTT hesaplarına yatan ödemeler kapsamında ev hanımı olan annelere destek olunuyor. 12 ay boyunca düzenli şekilde yapılacak bu ödeme tutarları için başvuru detayları da merak ediliyor. 12 ay boyunca her ay annelerin hesabına yatırılan ödemeler kimlere veriliyor? Hangi koşulları karşılıyor olmak gerekiyor?

Ekim Ayı Ödemeleri Hesaplara Yattı

SED kapsamında düzenli olarak verilen destek ödemeleri ekim ayı ödemeleri olarak yatırıldı. Ai le Bakanlığı tarafından verilen bu ödeme 580 milyon liralık desteği kapsıyor. Böylelikle ekim ayı ödemeleri yatırılmış oldu ve PTT şubelerinden vatandaşlar T.C kimlik numaraları ile bu ödemeleri alabiliyorlar. Peki, ödemelerin miktarı ne?

SED Ödemeleri Ne Kadar Yatacak?

Okul çağı ve öncesinde olan çocuklar için ödeme miktarları değişiklik gösteriyor. Eğitim seviyesine göre belirtilen miktarlarda ödemeler hesaplara aktarılıyor. SED ödemelerinin güncel tutarları şu şekilde açıklandı.

  • Okul öncesi dönemde olan çocuklar için 2.059,99 TL
  • İlköğretim döneminde olan çocuklar için 3.090 TL
  • ortaöğretim dönemindeki çocuklar için 3.295,99 TL
  • ortaöğretim dönemindeki okula gitmeyen çocuklar için 2.059,99 TL
  • yükseköğretim dönemindeki çocuklara özel 3.708 TL
  • kuruluş bakımından ayrılmış olan genç çocuklar için 1.648 TL ödeme yatırılıyor.

Bu ödemeler bakanlık tarafından SED kapsamında genellikle her ayın ortalarında ödenmeye başlanıyor. T.C kimlik numarasına göre hesaplara yatırılan destekler 12 ay boyunca hak sahiplerine yatırılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.