Aile Bakanlığı Duyurdu! Kimlik Numarası Sonuna Göre Özel Kasım Desteği Yatırılacak! Binlerce Kişi 5.098 TL Para Alacak…

Aile Bakanlığı Duyurdu! Kimlik Numarası Sonuna Göre Özel Kasım Desteği Yatırılacak! Binlerce Kişi 5.098 TL Para Alacak…
Aile Bakanlığı tarafından kimlik numarasına özel olarak kasım ayı şimdi destek ödemeleri ailelere yapılacak ve nefes aldıracak ödemenin detayları merak ediliyor. İşte detaylar…

Kasım ayı içerisinde Türkiye'de pek çok vatandaşın müjdeli haber geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı vasıtasıyla ekonomik destekler oluşturuldu. Kimlik numarasının son rakamı 0-2-4-6 ve 8 olan vatandaşlara belirlenen günlerde ödeme yapılmasına karar verildi. Bu karara göre kasım ayı içerisinde de vatandaşının hak ettiği ödemeler hesaplarına yatırılacak. Vatandaşın yüzüne güldüren bu destekler Kasım ayına umutla bakmalarını sağlayacak. Bu özel ödeme maddi sıkıntılar içinde olan vatandaşı nefes aldırıyor. Kimlik numarasına özel verilen destekler vatandaşı 15 Kasım tarihi itibarıyla otomatik olarak yatırılıyor. Pek çok aileye umut ışığı olarak verilen ödemeler yüz güldürüyor.

Başvuru Koşulları Açıklandı

5098 TL'lik destekten yararlanmak için ayrıca başvuru yapılmak gerekmiyor. T.C kimlik numarası son rakamına göre otomatik olarak hesaplanan tutarlar aktarılıyor. Maddi anlamda rahatlamaya katkı sağlayan evde bakım maaşı alan kişilerin bakımını üstlenmiş olanlara veriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek kapsamında evde bakım maaşı alanlara 2 milyon 500 bin haneyi kapsayacak şekilde ödeme yapılıyor. 5.098 TL olarak yapılan bu ödeme için başvuru kolaylığı oluşturuldu. IBAN numaraları üzerinden veya PTT'den bizzat karşılığı oluşturmaları halinde ödemelerine bu kanallardan alabilecekler.

Kolay Başvuru İmkanı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın PTT şubelerine bizzat veya IBAN numaraları üzerinden taleplerini iletmeleri durumunda ödeme kanalları olarak bu yöntemleri kullanıyor. Yardımlarla vatandaşın yaşam standartlarına olumlu bir etki sağlanıyor. Kasım ayında yapılan bu ödemeler pek çok aile için büyük destek sağlıyor. Ekonomik destek haberleri gündeme meşgul ederken bakanlık tarafından yaşam standartlarına olumlu bir etki yapılması çabası bir kez daha gözler önüne çıktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.