2024 En düşük emekli ve memur maaşı sabah saatlerinde tablosu açıklandı! 2024 yılında yapılacak zam oranı kaç TL?

2024 En düşük emekli ve memur maaşı sabah saatlerinde tablosu açıklandı! 2024 yılında yapılacak zam oranı kaç TL?
Yılın bitmesine sayılı günler kalırken Emekli kök maaş zammı, memur maaş zammı ve en düşük emekli maaşı düzenlemesi için geri sayım başladı. Gözler 2024 Ocak zammına çevrilmişken yeni emekliye zam ve meslek memur maaşları hesaplama tabloları ortaya çıktı.

2024 Ocak zammına sayılı günler kalırken milyonlarca çalışan ve emekli maaşlara yapılacak olan zammı dört gözle beklenirken Merkez Bankası ekonomistlerle gerçekleştirdiği 2023 yılının son anketini yayımladı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Sabah'ta yer alan habere göre, 2023 yılında yapılan zamlarla en düşük emekli maaşı 7500 TL'ye yükseltilirken bu oranın altında maaş alan emeklilerin maaşları Hazine desteği ile tamamlanıyor.

En düşük emekli maaşı artışı için düzenlemeler Meclis’e sunulurken masada en düşük tutarın 10 bin ila 11 bin 500 TL olduğu aktarıldı.

MEMUR ZAMMI NE OLACAK?

Enflasyon hesaplamasının da göz önünde bulundurulurken Yüzde 65,39'luk son enflasyon tahminine göre 6 aylık enflasyon farkının yüzde 30,26 öngörülüyor.

Eğer enflasyon beklentilere göre ilerlerse memura yapılacak zam oranı yüzde 49,80 olması bekleniyor.

65 YAŞ, ENGELLİ VE EVDE BAKIM MAAŞI ZAMMI

Memurlar ve emeklilerin maaş artışlarını 6 aylık enflasyon belirlerken memur zammı oranı da sosyal yardımlara da doğrudan etki ediyor.

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaşına yapılan zam kadar yükselen 65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı gibi ödemeler de 6 aylık artış memurlar için yüzde 50 olursa yardımların da aynı oranda artması bekleniyor.

Merkez Bankası'nın Aralık Ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre maaş tabloları şu şekilde:

asxcvfdewfsdbgefdvds.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.