2024 en düşük emekli maaşının kaç lira olacağı belli oldu: En düşük emekli aylığı 11 bin TL'ye çıkacak

2024 en düşük emekli maaşının kaç lira olacağı belli oldu: En düşük emekli aylığı 11 bin TL'ye çıkacak
Yıl sonuna sayılı günler kala emekli maaşı alanların gözü kulağı zamlı emekli maaşlarında olurken hesaplamalar da başladı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açıkladı. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Asgari ücret müzakereleri devam ederken, emekli maaşlarında hesaplamalar başladı. Memur ve memur emeklileri için belirlenen zam oranları netleşirken, SSK ve Bağkur emeklilerinin yeni maaşları merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur emeklilerinin yılbaşında yaklaşık yüzde 50 oranında bir artış beklediklerini açıkladı. Emeklilere yapılacak önemli artışların, ellerindeki tüm imkanlarla destekleneceğini belirtti.

2024 yılında emekli maaşlarının ne olacağına dair SGK uzmanı Özgür Erdursun'un yaptığı açıklama dikkat çekti.

Erdursun, memur ve memur emeklisinin maaşlarının güncel olarak yüzde 47 artırılacağını söylerken, kök maaşların dikkate alındığında yüzde 50'lik bir zamla 10 bin TL maaş sınırının aşılacağını belirtti. Enflasyonun üzerinde yüzde 3'lük bir artışla memur ve memur emeklilerine yüzde 47 zam yapılacağını ifade ederken, SSK ve Bağkur emeklilerine ise yüzde 38 oranında zam yapılacağını açıkladı.

Geçen yılın farkı üzerine ek bir miktar ödeneceğini belirterek, bu yıl yüzde 15'ten 6'sının düşülmesiyle yüzde 9'luk bir farkın kaldığını vurguladı.

En düşük emekli maaşının Ocak ayında 10 bin TL'den 11 bin TL'ye çıkarılacağı konuşulurken, kök aylıklara refah payı olarak yüzde 50 zam uygulanacağı belirtildi.

Kök aylıklarının yüzde 38 veya 50 olmasının önemli olmadığını ifade ederken, bu aylıklarda çözülmesi gereken durumların olduğunu vurguladı.

Enflasyonun 3 Ocak'ta açıklanacağını ve bu durumun maaşlara Ocak ayının ortasında yansıtılacağını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.