Rektör Karakaş’ın Katılımıyla Tedavisi Tamamlanan Şahinler Doğaya Bırakıldı

Rektör Karakaş’ın Katılımıyla Tedavisi Tamamlanan Şahinler Doğaya Bırakıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın katılımıyla AKÜ Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKÜREM) tarafından tedavisi tamamlanan şahinler doğaya bırakılırken, AKÜREM alanına da fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinliğe Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın, AKÜ Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Hesna Kandır ile birlikte personel ve öğrenciler katıldı.

“AKÜREM önemli hizmetler veren merkez haline geldi”

Etkinlik sonrası konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜREM’in Afyonkarahisar ve civarı açısından oldukça önemli hizmetler veren merkez haline geldiğini belirtti. Karakaş, “Merkezin bu hale gelmesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğümüze ve Tarım ve Orman Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Üniversitemizde bu konuyla ilgilenen akademisyenlerimiz, asistanlarımız, öğrencilerimiz var. Yaban hayatı ekosistemin en önemli unsurlarından birisi; bunu korumamız gerekiyor. Zaman zaman yaban hayatına dönük, özellikle insandan kaynaklı yaralanmalar olabiliyor veya yaban hayatındaki hayvanlar doğal yaşamda karşılaştıkları zorluklardan dolayı sorunlar yaşayabiliyorlar. Bu hayvanlar yakalanıp getirildiğinde AKÜREM’de rehabilite edilip tekrar doğaya geri gönderiliyor. AKÜREM böyle bir işlevi olan ve hizmet veren bir kurum oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“İş birliğimiz artarak devam edecek”

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın ise Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ve AKÜ arasında yapılan protokol kapsamında hem alanı gezdiklerini hem de tedavisi tamamlanıp iyileşen hayvanları doğaya bıraktıklarını dile getirdi. AKÜREM’e gelen hayvanların tedavisinin tamamlanıp tekrar doğaya bırakıldığını belirten Çılgın, “Bölge müdürlüğümüze bağlı 5 ilimiz var. Bizim amacımız; bu illerimizdeki yabani hayvanları tedavi etmek ve tedavilerini tamamladıktan sonra doğaya bırakmak. Bu konuda üniversitemizle yaptığımız protokol kapsamında çalışmalara devam ediyoruz. Bu çalışmaları yapan başta Hesna Hocamız olmak üzere tüm öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız bu kapsamda devam edecek. İş birliğimiz daha da artarak yeni projelerle devam edecek” ifadelerini kullandı.

AKÜ Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Emine Hesna Kandır da konuşmasında AKÜ, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü ile birlikte ortak protokol kapsamında Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon faaliyetlerine yaban hayatına destek olmak adına büyük bir hızla devam ettiklerini ve yaban hayatını korumaya devam edeceklerini belirtti.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Şahin Çılgın AKÜREM alanı gezerek, Merkez Müdürü Prof. Dr. Emine Hesna Kandır’dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.