TEKA Genç Yetenekleri buluşturuyor
Bu birleşim projesinin kurucuları olan genç yazar ve şairlerden Cemal Ulu, Mehmet Karaboran ve Sinem Özaşgın kedi bireysel projelerini birleştirerek TEKA (Türkiye Edebiyat Kültür Akademisi) adı ile bir oluşumu başlattılar.
TEK BİR ÇATI ALTINDA BULUŞACAĞIZ
TEKA ya da TEK AKADEMİ olarak belirtilen bu oluşum tüm ülkede gün yüzüne çıkmayı bekleyen, adını duyurmak isteyen ama fırsat bulamayan genç yetenekler için kuruldu. Proje hakkında bilgi veren kuruculardan Cemal ulu: “ Ülkedeki yayınevlerinin ve piyasa yazarlarının yüzünden bu işle uğraşan genç isimler maalesef perde arkasında kalıyor. Eminiz ki aramızda keşfedilmeyi bekleyen birçok yetenekli isim var. Ama bizler artık keşfedilmeyi beklemek yerine, birilerinin bizim adımızı duyurması yerine, kendi kendimizi keşfederek, adımızı kendimiz duyurmak istedik. Bu vesile ile Kültüre, Sanata ve Edebiyata gönül vermiş, bu işle uğraşanlarla TEK bir çatı altında buluşma projesi oluşturduk. Bu proje ile tek ses, tek yürek olup tek bir çatı altında, kendimizi yine kendimiz eğitip, yine kendimiz ile keşfedip adımızı hep beraber duyuracağız…
SİTEMİZ İÇİN SPONSORA İHTİYACIMIZ VAR
Projenin amacı ve işleyişi hakkında bilgi veren Cemal Ulu sözlerine şöyle devam etti:
“Bizler Türkiye’nin her yerinden genç yeteneklerle el ele verip umut yolculuğunda zirveye ulaşmak istiyoruz. Kurucularımızda Mehmet Karaboran Adana’da yaşamakta, Sinem Özaşgın ise Afyonkarahisar’da öğrenim hayatını sürdürmekte, ben ise ( Cemal Ulu ) Uşak’ta yaşamaktayım. Bizlerin aynı ilde olması değil önemli olan. Önemli olan bu projede tüm ülkeden isimlerin yer alması. Projemiz şuanda Facebook’ta grubumuz ve sayfamız ile başladı. Tabi ki de desteklere ihtiyacımız var. Bir internet sitemiz olacak. Sitemizde genç yazar ve şairlerin eserleri yayınlanacak ve tanıtımları yapılacak. Beş seviye olmak üzere yazarlık sınıfımız olacak. Ayın yazarları seçilecek. Her yıl antoloji kitabı çıkacak. Sitemizde canlı seminer sistemi düşünüyoruz. Bu sistem ile her ay usta bir yazar, bu işle uğraşan usta bir isim sitemizde canlı seminer verecek. Ayrıca site radyomuz olacak. Her gün Kültür, Sanat ve Edebiyat programları yapılacak. Tabi bunlar için maliyet gerekli. Ve bu sitemiz için bizim sponsora ihtiyacımız var.
TEKA ADI İLE BİR MARKA OLACAĞIZ
TEKA adının ülkede bir marka haline geleceğini bildiren Cemal Ulu, her ne olursa olsun bu yolda asla pes etmeyeceklerini açıkladı. Proje için maddi ve manevi desteğe ihtiyaç duyduklarını söyleyen Cemal Ulu sözlerini şöyle tamamladı.
“Bu proje için çok sağlam bir ekip oluşturacağız. Bu işte usta ve güvenilir isimleri ekibe alıyoruz. Ve ekipteki arkadaşların her birinin görevi olacak. Bu arkadaşlar gönüllü olarak çalışacak. Herkes elini taşın altına koyacak. TEKA’yı bir marka haline getirebiliriz. Şuan internet sitemiz için bize sponsor lazım. Sitemiz aktif olduğunda büyük bir oluşumu ülkemize kazandırmış olacağız. Aramıza katılmak isteyenler ve bize destek olmak isteyenler tekakademi@gmail.com adresimize mail atabilirler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.