Solak öğrenci konseyi toplantısına katıldı

Solak öğrenci konseyi toplantısına katıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen ve öğrenci kulüpleri ile topluluklarının katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına iştirak etti. AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sabri Bektöre Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, fakülte dekanları, AKÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Süleyman Gücek ve öğrenciler katıldı.

Kütüphane gece saat 10’a kadar öğrencilerin hizmetinde

Toplantıda konuşan Solak, üniversite olarak son 5 yıldır eğitim, öğretim, araştırma ve uygulamaların tam anlamıyla yapılabilmesi için yoğun mesai harcadıklarını belirterek yapılan çalışmaları anlattı. Solak, “Üniversite içerisindeki ısınma sorununu tamamen çözmüş durumdayız, termal ısınmaya geçtik ve bu sayede paramız Afyonkarahisar içerisinde kalıyor. Bunun dışında Ahmet Necdet Sezer (ANS) Kampüsü içerisindeki Merkez Kütüphane artık gece saat 10’a kadar açık. Çok yakında gece saat 12’ye kadar açık kalacak ve planlarımız doğrultusunda 24 saat açık bir kütüphane oluşturmayı düşünüyoruz” dedi. ANS Kampüsü içerisinde “merkez hizmetler” kavramının en önemli konuları olduğunu ve bu doğrultuda Merkez Kütüphane, Merkez Yemekhane ve Merkez Laboratuvar gibi yerler oluşturmaya uğraş verdiklerini dile getiren Solak, “Merkez Yemekhane Nisan sonu ya da Mayıs başında açılacak. 3 bin 100 kişilik bu yemekhanemizde yemekleri de üniversite olarak kendimiz yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. Öğrenci topluluklarının üniversiteler için çok önemli olduğunu dile getiren Solak, üniversite üst yönetimi olarak kulüplere ve topluluklara yardımcı olmaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Üniversiteler aynı zamanda bir yaşam merkezidir

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise, üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığını, eğitimi merkezine alarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de içeren birer yaşam merkezleri olduğunu belirtti. Üniversiteleri 3 yaşantı merkezi olarak tanımladıklarını dile getiren Karakaş, “Bu yaşantı merkezleri eğitim yaşantısı, sosyal yaşantı ve kültürel yaşantı. Bu 3 ayak bir araya geldiğinde üniversite kimliğine ulaşıyoruz ve öğrenci de buradan gerçek bir üniversiteli olarak mezun olabiliyor” dedi. Öğrencilerin aktif olabileceği resmi mekanizmaların başında öğrenci konseyinin geldiğini söyleyen Karakaş, “Daha sivil ve çok farklı ilgileri, talepleri karşılayabilecek diğer mekanizma ise kulüp ve topluluklar. Biz bu konudaki politikamızı YÖK politikaları kapsamında belirliyoruz ama her üniversite de kendi politikasını bu çerçeve içerisinde düzenleyebiliyor. Bizim de bu doğrultuda kulüp ve topluluklara ilişkin bir yönergemiz var. Zaman zaman bu mekanizma içerisinde gelen talepleri karşılıyoruz, bazılarını karşılayamıyoruz. Bunların hepsi imkânlar dâhilinde gerçekleştirilen konular” şeklinde konuştu. Toplantı daha sonra kulüp ve topluluk başkan ve üyelerinin sorularının cevaplanması ve bu çerçevede yapılacaklar listesi oluşturulması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.