“Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması Sonuçlandı!
Yayınlanma:
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasının sonuçları Borsa İstanbul'da düzenlenen ödül töreninde açıklandı.
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’nın sonuçları Borsa İstanbul’da yarışmacıların, jüri üyelerinin, TSPB, Borsa İstanbul A.Ş ve Sermaye Piyasası Kurulu yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde açıklandı. Bu yıl “Varlıklı Geleceğin Sırrı” temasıyla yola çıkan yarışmada, 15.000 TL’ye varan ödüller sahiplerini buldu.
1 Ekim’de Borsa İstanbul A.Ş. Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde, TSPB Başkanı İlhami Koç, Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Dinç ve Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş ve açılış konuşması yaptılar.
"Kısa film yarışmasını uluslararası boyutlara taşımayı planlıyoruz"
Türk halkının bilinçlenmesi ve tasarrufa önem vererek geleceğe yatırım yapmasının, sektörün geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade eden TSPB Başkanı İlhami Koç, "Ülkemizde tasarruf ve yatırım düzeyini artırmaya yönelik finansal eğitim çalışmaları, Sermaye Piyasası Kurulu koordinatörlüğünde başlatılmıştır. Birlik olarak nihai hedefimiz, tasarrufların doğru yatırımlara dönüştürülmesi ve ülke ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmaktır" dedi. Sözlerine birliğin faaliyetlerinden bahsederek devam eden Koç, Uluslararası Yatırımcı Eğitimi Platformu’nda birçok ülke temsilcisi tarafından çok beğenilen kısa film yarışması projesini yakın gelecekte birçok ülkenin katıldığı uluslararası bir etkinliğe dönüştürmeyi planladıkları müjdesini verdi.
"Gençleri tasarrufa teşvik etmek için çalışmalarımız devam edecek"
Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Tuncay Dinç konuşmasında "Finansal okur-yazarlığın geliştirilmesi, tasarruf ve yatırım bilincinin güçlendirilmesi üniversitelerde sadece işletme ya da iktisat fakültelerinde öğretilecek bir konu olmaktan çıkmalı, çok küçük yaşlarda bu bilinç insanımıza kazandırılmalıdır. Biz, Borsa İstanbul olarak gerek konferanslar ve kampanyalar gerekse de eğitimlerimizle bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eğitim kurumlarımızın ise bu konuda çok önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz" dedi. Borsa İstanbul A.Ş. olarak yenilenen teknolojileri, yeni çıkan ürünleri, uluslararası borsa ve kuruluşlarla işbirlikleri ile Türkiye’de yatırım bilincinin gelişmesini sağlayacak bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini söyleyen Dinç sözlerini şöyle tamamladı: "İnanıyorum ki; bu salonda bulunanlar, bu yarışmada dereceye girenler bilinçli bir yatırımcı olarak tasarruflarıyla da ülke ekonomimize destek vermeye devam edecekler."
"Bu yıl finansal okur-yazarlık oranı %25 arttı"
OECD ile iş birliği içinde Türkiye’deki 3000 hanede yapılan araştırmadan bahseden Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, araştırmanın sonuçlarına göre yapılan çalışmalar sayesinde finansal okur-yazarlığın %25 oranında arttığını ancak bunun daha yolun başı olduğunu vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti: "Finansal eğitim denildiğinde iki temel konunun aklımıza gelmesi lazım. Birincisi küçük yaşlardan itibaren düzenli tasarruf yapma alışkanlığı kazandırma, ikincisi de bireylerin hem gelirlerini hem de bu gelirlerden harcanmayıp tasarruf edilen birikimleri planlı ve bilinçli kullanma tecrübesini kazandırmaktır." Dr. Ertaş, "Son yıllarda tüm dünyada etkisini gösteren küresel finansal krizden çıkarılan derslerden biri de, finansal bilgi düzeyinin düşüklüğünün, finansal krizleri tetiklediği, krizlerin uzun süre devam etmesine neden olduğu, bulaşıcılık etkisini artırdığı, tasarrufların heba olmasına yol açtığı tespitleridir" diyerek bu konunun G-20 bünyesinde oluşturulan Finansal İstikrar Kurulu’nun gündemine girdiğini ve tüm ülkelerin bu konuda aksiyon almaları ve finansal eğitim ve finansal tüketicinin korunması konusunda çalışma yapmaları gerektiğini vurguladı.
Türkiye’nin her bölgesinden toplam 81 filmin katıldığı yarışmanın başvuruları, SİYAD Üyesi ve Radikal Gazetesi Spor Servisi Şefi ve Sinema Yazarı Uğur Vardan, Sinema Yazarı ve Haber Editörü Selin Gürel, BirGün Gazetesi Yazarı ve Sinema Eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Alp Birol ve TSPB Finansal Eğitim Çalışma Komitesi Başkanı Attila Köksal’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.
Düzenli para biriktirme, tasarruf etme ve planlı harcama temasına uygun olarak hazırlanan 81 film arasından sıyrılarak ilk üçe giren filmlerin ve yönetmenlerin isimleri şöyle:
Erdoğan Tosun – Şirketim , 15 bin TL
- Ali Özgür Güner – Pikselruf 2000 , 10 bin TL
- Enver Özüstün – Keşke Demeden , 7 bin 500 TL
Manşet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.