AFYON SPORDA ÇAĞ ATLADI
Yayınlanma:
Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Kulübü Başkanı Abdullah Aydoğan:
"KULÜPLERİMİZ BELEDİYE BAŞKANIMIZ BURHANETTİN ÇOBAN'IN AFYON'DA SPORU AYAĞA KALDIRMA PROJESİDİR"
Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Kulübü Başkanı Abdullah Aydoğan, Beldemiz Dergisi'nin konuğu oldu. Spora dair her şeyin konuşulduğu söyleşide Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile birlikte futbol, voleybol ve basketbol branşlarında üst düzey gelişmeler olduğuna dikkat çeken Aydoğan; kulüplerimizin gerek voleybolda, gerek basketbolda gerekse futbolda üstün başarı gösterdiğini ifade etti.
Abdullah Aydoğan kimdir?
19 Eylül 1954 yılında Afyonkarahisar'da doğdu. Sırasıyla Hürriyet İlkokulu, Şemsettin Ortaokulu ve Erkek Sanat Enstitüsünden mezun oldu. Bu arada futbola ilgi duydu ve 1968 yılında Sinanpaşa Spor'da daha sonra Çimento Spor'da oynamaya başladı. 1977-1979 yıllarında askerliğini Sivas ve Erzurum'da yaptı. Askerlik dönüşünde Şekerspor'da 4 yıl top koşturdu. 1984-1990 yılları arasında futbol hakemliği yaptı. 2007 yılına kadar Afyon Şeker Fabrikası'nda işçi olarak çalıştı. AK Parti'nin kuruluşunda ve il yönetiminde bulundu. Daha sonra 2013 yılında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın vermiş olduğu görevle Afyonkarahisar'da şu anda faaliyet gösteren Afjet Afyonspor Futbol Kulübü, Belediyespor Basketbol Kulübü ve Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Kulübü'nü kurdu. Halen Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Kulüp Başkanlığını yürütüyor.
Afyonkarahisar'da Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban ile birlikte futbol, voleybol ve basketbol branşlarında üst düzey gelişmeler oldu. Öncelikle futbol takımızın kuruluşundan daha doğrusu Afjet Afyonspor'dan bahsedelim. Kulüp nasıl oluşturuldu ve liglere ilk katılımda hangi süreç yaşandı?
Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban Afyon'da sporu ayağa kaldırma noktasında projelerini görüşmek üzere beni çağırdı. Projeleri çok iddialı ve heyecan vericiydi. Afyonkarahisar da çok büyük tesisler yapıldığını bunların içlerinin de doldurulması gerektiğini söylüyordu. Başkanımızla daha önce yıllarca çalıştım. Onun inanmışlığı karşısında zorlukların pek öneminin olmadığını biliyordum. Bismillah dedik, başladık. Önce futbol dedi. Şehir halkının alışık olduğu ve yıllarca özlemini duyduğu futbol takımını kurmak ve üst liglere taşımak için çalışmalara başladık.
O dönemde Afyonkarahisar'ı 3.lig ve BAL liginde temsil eden takımlarımız vardı. Öncelikle bu takımlardan birisini devralarak yolumuza devam etme konusunda çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarda Afyonkarahisar futbol camiasının içinde olan Nurettin Akşab ve Muhammet Doğan arkadaşlarımızın çok katkıları oldu. Görüştüğümüz kulüplerimizle çeşitli sebeplerden dolayı anlaşamadık. En son süper amatör ligde mücadele eden Karşıyaka Spor Kulübü'nü Kemal Özkara arkadaşımızın fedakârlığı sonucu devraldık. İsmini Afjet Afyonspor olarak değiştirdik. Belediye Başkanımız futbol konusunda çok büyük düşünüyordu. Bu seviyeleri en kısa zamanda atlayarak üst liglere yükselmek için bizlere bütün maddi manevi imkânları seferber etti. Kendisinin talimatı ile genel kurulumuzu yaptık ve İl Genel Meclisi Başkanımız Sayın Salih Sel başkanlığında yönetim kurulunu oluşturduk.
Basketbol takımı fikri nasıl çıktı? Kuruluşundaki öyküyü sizden dinleyelim.
Basketbol takımının kuruluşu da yola çıktığımız günkü hedeflerimizdendi. Basketbol çok emek ve fedakârlık isteyen branş. İlimiz spor kültüründe çok yeri yoktu. Halkımızı gençliğimizi salonlara çekmek için hem mütevazı bütçelerle çalışmak hem de üst seviyelerde başarılı bir takım kurmak mecburiyetinde idik. Bu alanlarda yardım aldığımız çok arkadaşımız oldu. Özellikle idari konularda Burhan Kınay, Nurettin Akşab, sportif konularda Muhammet Doğan arkadaşlarımızın çalışmaları sonucunda başarıyı yakaladık. Taşıma suyuyla değirmen dönmez derler. Adımlarımızı kendi insanımızla atalım, takımımızın devamlılığı olsun dedik. Maddi hiçbir karşılık almayan, fedakâr, zamanı bol, güvenilir insanlarla çalışmak Başkanımızın ve benim sırtımızdaki yükü hafifletti. İlk senemizde özellikle takım kurma sürecinde çok garip menajerlik teklifleri aldık. Hepsi de çok ağır bütçeler içeriyordu. Çok şükür hiçbirinin içine düşmeden kendi çabamız, kendi potansiyelimiz ve Başkanımızın maddi manevi desteği ile ilk yılımızda iki lig birden yükselerek o günkü adıyla TBL 2 bugünkü adıyla TBL'ne yükseldik. Daha sonra basketbolun en üst liginin bir lig altında mücadele eden takımımızın bu ligde kalıcı olmasını sağlayıp en üst lige çıkması için çalışmalar yaptık.
Ya voleybol takımımız? Nerden nereye geldik. Efeler Ligi'ne kadar yükseldik. Bu başarıyı nasıl yakaladık?
Şimdiki Voleybol Federasyonu Başkanı Sayın Mehmet Akif Üstündağ, Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban'ı birlikte ziyaret ettiğimizde Afyon'da spor tesisleşmesindeki çalışmalarını ve spor branşlarına verdiği önemi bildiklerini ve Afyon'da bir voleybol takımının da olmasının şehir açısından çok faydalı olacağını ifade etti. Her türlü desteği vereceklerini söyleyen Üstündağ Afyon'a bir de voleybol takımı kazandıralım dedi. Bununla ilgili olarak Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban hiçbir fedakârlıktan kaçmadan ilimizi en üst seviyede temsil edecek bir takım oluşturulması için çalışmalara başlamamızı istedi.
Burhan Kınay kardeşimle birlikte voleybol takımımızın kuruluş sürecini başlattık.3. Lig seviyesinden yola çıktığımız bu süreç bizim için tahminlerimizden öte zor ve meşakkatli geçti. Özellikle basketbol ve voleybol gibi çok zaman, emek ve performans gerektiren iki branşa birden başkanlık yapmak ziyadesiyle zor oluyordu. Sağ olsun Burhan Kınay kardeşim voleybol takımımızın bütün yükünü sırtlanarak yükümüzü hafifletti hem de başarıyı yakalamamız noktasında çok büyük bir etken oldu. Voleybol ligine katıldığımız ilk sene 3. Lig'de mücadele ettik ve yakaladığımız başarı sonucu grup müsabakalarına katılmaya hak kazandık. İlk defa katıldığımız ligde böyle bir başarı bütün dikkatleri üzerimize çekmişti. Grup müsabakalarında şans verilmeyen takımımız grupta tüm takımları yenerek namağlup olarak şampiyon oluyor, lig tarihinde ilk şampiyonluk kupasını Afyonkarahisar'a getiriyorduk. Böylece o zamanki ismiyle Voleybol 2. Ligi şimdiki ismiyle 1. Voleybol Ligi'ne yükseldik. Kulüp yapısı, sosyal tesis, başarılı ve problemsiz oyuncu seçimi, mütevazı bütçe ayarlaması ve takım olma psikolojisi gibi konularda çok çabuk ilerleme kaydettik. Voleybol liglerinde kısa zamanda birçok konuda örnek gösterilen bir kulüp olduk. Voleybol 1. Ligi bizim için başka bir tecrübeydi. Bünyemize ilk defa yabancı oyuncu takviyesi yapmamız gerekiyordu. Sağ olsun Burhan Kınay kardeşimiz sabahlara kadar maç görüntüleri izliyor ve bütçemize uygun pozitif oyuncuları seçiyordu. Takım oluşumu ve teknik ekip belirlenmesi bittikten sonra takımın toplanmasıyla tam anlamıyla seferberlik haline giriyoruz. Çoğu zaman sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar süren çalışmalar, toplantılar, görüşmeler.
Maddi açıdan çok önümüzde olan kulüplerle mücadele etmemiz için çok daha fazla emek harcamamız gerekiyordu. 1. Lig'de ilk yılımızda finallere katılma başarısı elde ettik. Efeler Ligi'ne yükselme noktasına çok yaklaşmıştık ancak talihsiz bir şekilde yarı finalde kaybederek 1. Lig'de bir sene daha mücadele etmek durumunda kaldık. Bu anlattığımız süreç aslında öyle yoğun bir çalışma süreci ve yoğun duygular içeriyor ki geriye bakıp hatırladığınızda yapılanları çoğu zaman bizler bile hayretle anımsıyoruz. Bu süreçte ne zaman yorulduk, kırıldık o zaman Burhanettin Çoban Başkanımızın desteği bizleri tekrar motive etti, daha güçlü yolumuza devam ettik.
1. Lig'de geçirdiğimiz 2. senemizde daha tecrübeli ve daha azimliydik. Artık hedefimiz olan Efeler Ligi'ne yükselmeliydik. Bir önceki seneden kalma finalde kaybetmenin verdiği psikolojik yıkımı tamir ederek yola çıktık. Amatör bir ruhla profesyonel çalışma anlayışıyla arkadaşlarımın sonsuz fedakârlıkları sonucu yine lig tarihimizde 2. Türkiye Şampiyonluğu'nu Afyonumuza getiriyor hem de Afyonumuzun ilk defa en üst ligde temsil edileceği Efeler Ligi'ne çıkmış bulunuyorduk.Şampiyonluk kupasıyla birlikte Afyon'a döndüğümüzde yaşadıklarımız Afyon tarihinde unutulmayacak anlardı. Halkımızın, tüm kulüp yöneticileri ve sporcularının, başta Belediye Başkanımız ve ilimiz yöneticilerinin Anıt Park'ta takımımızı karşılaması ve yıllarca hayal edilen bir başarının yakalanması dolayısıyla yaşanan sevinç bizlere yaşadığımız o zorlu süreci ve tüm yorgunluğumuzu unutturdu. Ve artık Afyonumuz Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Halkbank, Ziraat Bankası, Arkas, Maliye gibi en büyük spor kulüplerinin bulunduğu Efeler Ligi'nde temsil edilmeye başladı.
Bu süreçte Burhan Kınay kardeşimizin yanı sıra, Mustafa Türkmen, Nurettin Akşab, Hasan Altunkalem ve Şükrü Balık kardeşlerimizden oluşan daha etkin bir yönetimle yolumuza devam ettik. Arkadaşlarımın hepsi hiçbir maddi çıkarı olmadan, tüm kişisel imkânlarını, zamanlarını, sağlıklarını feda ederek çalışırlar. Bizim yakaladığımız başarının asıl formülü budur. Efeler Ligi'nde ilk yılına çok iyi bir başlangıç yapmamıza rağmen yabancı oyuncularımızdan Kervin Pinerua'nın ani vefatı sonucu psikolojik bir travma durumuna girdik. Toparlamamız uzun bir süreç aldı ama çok şükür bu olaydan sonra kesin düşer gözüyle bakılan takımımızı ligde tutmayı başardık. Bu sene geçen seneye nazaran daha tecrübeli olduğumuz bir süreci yaşıyoruz. Artık kulüp olarak Türkiye'de bir ismimiz var. Kendilerini kanıtlamış, birçoğu milli, insani olarak da kaliteli oyuncular için tercih önceliği olan bir kulüp haline geldik. Maddi açıdan, ödemeler açısından, oyuncu problemlerini çözme, oyuncuların sosyal hayatlarını pozitif bir çizgide tutma gibi konularda ligde çok iddialı bir konumdayız.
Voleybol, basketbol, futbol ilerleyen zaman diliminde motor sporları. Sonuçta spor etkinlikleri Afyonkarahisar'a neler kazandırıyor dersek.
Afyon'da sporun gelişmesi düşünülenden daha önemli. Belediye Başkanımızın bir hayali ile başlayan bu süreç sonunda futbol, basketbol ve voleybolda üst düzey liglerde temsil edildiğimiz bir noktaya gelindi. Voleybol şu an hedeflenen zirvede yerini aldı ve Avrupa Kupası hedefi üzerinde koşturuyor. Ben futbol ve basketbol takımlarımızın da ilerleyen zamanlarda bu seviyelere geleceğinden eminim. Halkımızı ve gençlerimizi spor alanlarına çekmek ve Türk sporuna ilimiz gençliğinden isimler kazandırmak bir yana Afyonumuzun tanıtımında takımlarımız son derece önemli rol oynayacaktır. Yapılan tesislerimiz kamp zamanları nasıl büyük kulüpleri ilimize çekiyor ise, takımlarımızın rakipleri Afyonkarahisar>a geldiklerinde ilimizi daha rahat tanıtma imkânı yakalamış olacağız. Bu da ilimiz ekonomisine direk olarak fayda edecek inşallah.
Başkan olma sürecinizi anlatır mısınız?
Başkan olma sürecini şöyle anlatayım. Biz Burhanettin Çoban Başkanımla aynı davayı yıllarca güttük. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Birbirimize güvenimiz tamdır. Ne bu sorumluluk herkese verilebilir ne de bu sorumluluğun altına herkes girebilir. Ben ve ekibim arkamızda Burhanettin Çoban Başkanımızın desteğini hep hissettik. Aşamadığımız geçemediğimiz çaresiz kaldığımız her olayda kendini ortaya koydu. Bizde Afyon'da sporun bir yerlere gelmesi için gerekli fedakârlıkları yaptık. Afyonumuza feda olsun.
Kulübün ekonomik durumu ve altyapı çalışmalarından biraz bahsedebilir misiniz?
Kulübün ekonomik durumu çoğu takımdan mütevazıdir. Biz istersek Belediye Başkanımızın önümüzü açacağını, bütçemizi yükselteceğini biliriz. Ancak bizim için başarı, yüksek bütçelerle elde edilen değildir. Önemli olan mütevazı bütçelerle herkesin yapamadıklarını yapmaktır. Ayrıca bu ilin futbol ve basketbol gibi maddi olarak desteklenmesi gereken iki spor dalı daha var ve biz bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz. Alt yapı çalışmalarımız sürüyor ama bu süreç çok zorlu ve yavaş ilerleyen bir süreç. Hemen 1-2 senede A takıma oyuncu çıkarma şansımız yok. Bu konuda okullarımıza da çok fazla iş düşüyor.
Kulüp yönetiminde görev paylaşımını nasıl yapıyorsunuz? Yönetimde kaç kişi var?
Kulüp yönetiminde 5 arkadaşım var. Sportif konular Burhan Kınay kardeşime emanet. Bunun yanında Federasyonla olan ilişkiler ve lisans işleriyle Mustafa Türkmen kardeşim ilgileniyor. İdari işler, sosyal tesisler ve mali işlerle Şükrü Balık ve Hasan Altunkalem kardeşlerim ilgileniyor. Ama işlerimizin bütünlüğü söz konusu ve her konuda arkadaşlarım birbirlerine her daim yardımcı olurlar.
Kulüpte kurumsallaşma yolunda attığınız adımlar nelerdir? Biraz da bu konudan bahseder misiniz?
Kulüpte kurumsallaşma adına kurulduğumuz günden beri çok mesafe aldık. Sportif, idari, maddi ve temsili konularda bir düzen ve disiplin yakalama noktasında iyi bir seviyedeyiz. Kulüp doktorumuz çoğu vaktini takımımızla geçiriyor, psikolog bir kardeşimiz takımımızla her daim birlikte ve bu arkadaşlarımız ziyadesiyle gönüllülük esasıyla çalışan arkadaşlarımız. Sosyal medyadan sorumlu ve medya ile iletişimizi sağlayan bir kardeşimizde takımımızın bir parçası. Hem Federasyon hem de kulüpler düzeyinde ilişkilerimiz son derece iyi. Ligde kalıcı bir kulüp olma yolunda emin adımlarla yürüyoruz.
Kulüp olarak hedefiniz nedir?
Kulüp olarak hedefimiz ilk olarak Efeler Ligi'nin değişmez bir parçası olmak. Ayrıca başarı grafiğimizi bütçe disiplinimizi bozmadan ligdeki sıralamamızı yükseltmeyi hedefliyoruz. İnşallah Afyonkarahisar'ımızı tarihinde ilk defa Avrupa Kupalarında temsil etmek istiyoruz.
Türkiye'de voleybolun gelişimini nasıl buluyorsunuz?
Türkiye'de voleybol son yıllarda hiç olmadığı kadar iyi bir ilerleme süreci içerisinde. Özellikle Federasyon Başkanımız Sayın M. Akif Üstündağ voleybolun içerisinden gelen, yerelde voleybolun zorluklarına bizzat şahit olmuş, sporcu yetiştirilmesi konularında hassasiyeti bulunan bir başkan. Ayrıca mütevazı ve olaylara bizzat kendisi müdahil olmasıyla sorunları anında çözen bir çalışma prensibine sahip. Bu da Türk Voleybolu'nun ilerlemesi ve dünya ligleri arasındaki sıralamasını yukarılara taşıma noktasında büyük bir etken. Ayrıca TRT SPOR 'un Efeler Ligi karşılaşmalarını naklen yayınlama sürecini başlatması Ligimizin tanıtılmasında büyük öneme sahip.
Transfer çalışmalarınızdan bahseder misiniz?
Transfer çalışmalarımızı bir önceki sezondan geliştirip, planladığımız noktalarda yoğunlaşarak teknik ekibimiz ile birlikte yapıyoruz. Transfer listemizde bulunan oyuncuların öncelikli özelliği karakterleridir. Yakaladığımız çizgiyi ve başarıyı ne kadar yıldız oyuncu olursa olsun hiçbir oyuncunun bozmasına müsaade etmeyiz. Maçlarını izlemediğimiz tanımadığımız oyuncuyu sırf bir menajer önerdi diye takımımıza katmayız. Transferde önemli bir olmazsa olmazımız da başarıya her daim aç oyuncularla çalışmak olmuştur. Ayrıca takımda dengeleri bozmayacak bir transfer bütçesi çerçevesinde transferlerimizi gerçekleştiririz.
Başkan olmadan önce hangi görevlerde yer aldınız?
– Başkan olmadan önceki hayatımda spor benim için önemli bir paya sahipti. Yıllarca futbol oynadım, Futbol hakemliği, gözlemciliği ve antrenörlüğü görevlerinde bulundum. 2001 yılında AK Parti'nin kurucu yönetiminde yer aldım. Burhanettin Çoban Başkanımızla yıllarca bu yolda birlikte görev yaptık. Kendisinin Belediye Başkanlığı görevine gelmesi ve bizi bu noktada görevlendirmesiyle birlikte spor alanında Afyonkarahisar'a hizmet etmek nasip oldu.
Son maçlarda hakem hatalarıyla ilgili problemler yaşandı. Bu konuda söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Hakemlik yaptım. Ne kadar zor olduğunu, kararlarınızın her iki tarafı da memnun edemeyeceğini bilirim. Takımımızın mücadele ettiği ligde çok kaliteli hakemlerimiz var. Ben inanıyorum ki tüm hakemlerimiz iyi niyetli maç yönetmeye çalışıyorlar. Beklentimiz görülenin çalınması. Hatanın hatayla telafi edilmemesi. Çalınan düdükle bir oyuncuya veya bir kulübe haddini bildirme psikolojisine girilmemesi. Düdüğün bir silah olarak kullanılmaması. Biz de diğer takımlar gibi ve belki de çoğundan daha fazla emek veren yöneticileriz. Hakkımızı arama noktasında elimizden geleni yapmakta kararlıyız. Bununla birlikte iyi niyetli yönetilen maçlarda yapılan hatalara da tahammül eder, saygı duyarız.
Kulüp Başkanlığının zorlukları ve artıları nelerdir?
Kulüp Başkanlığı gerçekten zor, üzerinizde bulunan sorumluluk herkesin taşıyabileceği bir yük değil. Özellikle yüksek bütçelerle oluşturulan bir yapıyı minimum kayıplarla yönetmek zorundasınız. Ayrıca benim yönetim anlayışımda maddi çıkar olmadan fedakârlık ön planda olduğu için arkadaşlarımın çalışma alanlarında önlerini açmam ve onlara belli konularda güven verip destekte bulunmam gerekiyor. Seviye yüksek olduğundan kriz anlarında karar vermek gibi zor bir görevimizde var. Ve bu kararın olumlu olumsuz bütün sonuçları Başkan olarak bizim sorumluluğumuzda.
Voleybol için özel bir salon yapılacağı duyurusu yapılmıştı. Son durum nedir?
Voleybol ve basketbol takımlarımız şu anda aynı salonu kullanıyor. Bizim takımlarımızda çalışmalarımız uyum içinde sürüyor, problemimiz yok. Ancak gerek sportif, gerek zemin olarak ve gerekse yayın zamanlarında kurumsallaşmış spor dallarının birbirinin alanında resmi maç yapması ve çalışıyor olması tam kaliteyi yansıtmıyor diyebiliriz. Bunu çok iyi tespit eden Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban voleybolun kendine özel bir salonunun olması gerektiğini söyleyip bunun için bir proje çalışması başlattı. Proje çalışması devam etmekte olup en kısa zamanda voleybol takımımıza özel salonumuzun yapımına başlanacaktır.
Taraftarı tribüne çekmek için ne gibi çalışmalarınız olacak?
Taraftarımız her geçen gün kat ve kat artıyor. Bu başarınızın hangi seviyede olduğu ve verdiğiniz seyir zevkiyle doğru orantılı bir durum. Spor tarihine damgasını vurmuş, çok büyük takımlarla rakip durumundayız. Büyük takımlarla oynayan ve galip gelebilen bir şehir takımımız var. Başarı arttıkça halkımız sahiplendikçe sokakta takım formamızla gezen gençlerimiz olacak. Çocuklar takımımızda oynayan yıldız oyuncuları kendilerine hedef seçip spora yönlenecekler. Biz bu noktada tüm halkımızı yaş aralığı olmadan salona çekmek için her türlü çalışmayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.
Uzun zamandır Kulüp Başkanlığı yapıyorsunuz, bu süreçte kulüp olarak hiç maddi zorluk yaşadınız mı?
Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban bu görevi tarafımıza verdiğinde biliyordum ki maddi ve manevi açıdan bizi asla zor durumda bırakmaz. Öyle de oldu. Hiçbir zaman maddi çerçevede bir ödeme sıkıntısı veya transfer bütçesinde maddi imkânsızlıklardan dolayı bir kısıtlama uygulamak zorunda kalmadık. Biz de mütevazı bütçemizin dışına çıkmamaya özen gösterdik. Başkanımızın bu konudaki üstün gayreti ve fedakârlıkları göz önünde bulundurulacak olursa ilimiz iş adamlarının da ilimizi temsil eden takımlara maddi anlamda destek olmaları elzemdir.
Başkanım röportaj için teşekkür ediyorum. Son olarak neler söylemek istersiniz?
Kulüplerimiz Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'ın Afyon'da sporu ayağa kaldırma projesidir. Bize de kurmak, büyütmek ve üst liglere çıkarmak nasip oldu. Bundan sonrası halkımızın ve özellikle iş adamlarımızın takımlarımızı sahiplenip kazanımların kaybedilmemesi olmalı. Bu vesileyle özellikle kazandığımız Türkiye Şampiyonluklarında deplasman karşılaşmalarına bile gelip bizleri destekleyen cefakar taraftarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban'a Afyon'da sporu ayağa kaldırdığı için tüm sporseverler ve Afyonkarahisar Halkı adına şükranlarımı sunuyorum.
Manşet
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.