''Gençlerimiz her şeyin en iyisine layık''

''Gençlerimiz her şeyin en iyisine layık''

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet PARSAK, 25 yaşını doldurmamış öğrencilerin pasaportlarından harç alınmamasına dair kanun teklifine, Milliyetçi Hareket Partisi tarafından verilen değişiklik önergesi üzerinde söz alarak hem gençliğin sorunlarını dile getirdi hem de verilen kanun teklifindeki yaş sınırının 30’a yükseltilmesini istediklerini söyledi.

 “KARA OCAK”I ANDI

Sözlerine, Azerbaycan’da 20 Ocak 1990 tarihinde yaşanan Kızıl Ordu vahşetini hatırlatarak başlayan Mehmet PARSAK, “Yirmi altı yıl önce bugün, azatlık uğruna meydanları dolduran masum Azerbaycan Türkleri'ni katleden Rus Kızıl Ordusu'nu lanetliyor ve Azerbaycan Türkleri'ni şehadetlerinin 26'ncı yılında bir kere daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliğine bağlı Kızıl Ordu, 1990 yılının 19 Ocak gününü 20 Ocak’a bağlayan gece Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’ye girmesi ve Ermenilerin giderek artan toprak taleplerini protesto etmek üzere Azadlık Meydanı’nı dolduran binlerce Azerbaycan Türküne tanklarla saldırarak 143 soydaşımızı şehit etmişti. Olay tarihe “Kara Yanvar” ve “Kara Ocak” olarak geçmişti.

 GENÇLERİMİZE VERİLECEK HİÇBİR ŞEYE KARŞI DEĞİLİZ

Konuşmasında gençlerimizin geleceğimiz olduğunu belirten PARSAK, “Biz, Milliyetçi Hareket Partisi olarak 25 yaşını doldurmamış öğrencilerimize ve diğer tüm gençlerimize verilecek pasaportların harçtan istisna tutulmasına, gençlerimizin öğrenimleri boyunca kendilerinden alınan her türlü harcın kaldırılmasına, gençlerimize verilecek girişimcilik desteklerine, gençlerimize verilecek çeyiz ve evlenme desteklerine, gençlerimize verilecek eğitime, gençlerimize verilecek işe, aşa ve hatta Hükûmet yetkilileri tarafından seçim zamanı taahhüt edilen eşe hiçbir itirazımız bulunmamaktadır” diyerek Başbakan Ahmet DAVUTOĞLU’nun 1 Kasım Seçimleri öncesindeki Şanlıurfa konuşmasına göndermede bulundu.

 GENÇLERİMİZ HER ŞEYDEN ÖNCE YAŞAMA TUTUNMALIDIR

Gençlerimizin tüm bunları alabilmeleri için öncelikle hayatta kalmaları gerektiğini belirten Mehmet PARSAK, “Aylardır bu yüce çatının altında andığımız şehitlerimizin neredeyse tamamı 25 yaşın altındadır. 2002 yılından bu yana, özellikle de 2009 yılından itibaren yürütülen ihanet politikaları sonucu Türkiye'nin dört bir yanında toprağa düşen bini aşkın şehidimizin de neredeyse tamamına yakını gençti. Afyon Dinarlı İzzet Alper Taşbaş, Bolvadinli Ramazan Emet, Emirdağlı Şükrü Şahin de gençti. Vatan haini PKK'lıların saldırısı ve Ege Üniversitesi yönetiminin duyarsızlığı sonucu hayatını kaybeden ülkü şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu da sadece 23 yaşındaydı” şeklinde konuştu.

 BATMANLI MEHMET ŞİMŞEK BAKAN OLURKEN, ÇAY’LI MEHMET ŞİMŞEK ŞEHİT OLUYOR!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Batman’da doğduğunu, Türkiye'nin önemli üniversitelerinde eğitimini tamamladıktan sonra Amerika ve İngiltere'de uzun yıllar çalışıp ardından Türkiye Cumhuriyeti'ne Başbakan Yardımcısı seviyesinde görev aldığını kaydeden Mehmet PARSAK, “Batman’lı Mehmet ŞİMŞEK Türkiye’de Başbakan Yardımcısı olabilirken, Afyonkarahisar'ın Çay ilçemizden Mandıra köyünden bir başka Mehmet Şimşek, doğu ve güneydoğuda yaşayan insanların haksızlığa, baskıya ve eşitsizliğe maruz kaldığı iddiasıyla silaha sarılan teröristlerle, Batman'ı, Diyarbakır'ı, Mardin'i, Şırnak'ı, Hakkâri'yi bu ülkeden koparmak isteyen bebek katilleriyle Bakan Mehmet Şimşek'in partisinin "çözüm süreci" adı altında masaya oturarak önce müzakere ettiği ve en sonunda da 28 Şubat 2015'te Dolmabahçe'de mütareke ederek yürüttüğü ihanet süreci sonunda şehit olduğunda 26 yaşındaydı” sözleriyle “Çözüm Süreci” üzerinden hükümete yüklendi.

 PEKİ YAŞAMAYA ÇALIŞAN GENÇLERİMİZE NE OLACAK?

Hayatta kalan gençlerimizin de büyük sorunlarla boğuştuğunu hatırlatan Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet PARSAK, “Peki, ya hayatta kalanlar, peki, yaşıyormuş gibi görünen gençlerimiz; hastalarına bakacağı günleri bekleyen sağlık çalışanı gençlerimiz, öğrencilerinin eğitimine başlayacağını umut eden, ataması yapılmayan öğretmen gençlerimiz, mesleğini yapma imkânı arayan genç mühendislerimiz, mimarlarımız, kandırılan, yıldırılan, aldatılan genç taşeron işçilerimiz, kaderi Hükûmetin elinde olan sözleşmeli gençlerimiz; bunların sorunları için ne yapılacak, bunların çektiği çileler ne zaman sona erecek?” dedi.

 BİRKAÇ BİN ÖĞRENCİYİ İLGİLENDİREN BİR DÜZENLEME

Kanun kapsamında getirilen harç istisnasından yılda sadece birkaç bin öğrencinin faydalanabileceğinin altını çizen Mehmet PARSAK, “Getirilen değişiklik teklifiyle birlikte, bu kapsamda Avrupa Birliği programları çerçevesinde yılda ancak 2 bin öğrenci faydalanabiliyor.Gelin, değişiklik önergemiz kabul edilsin, hiç değilse bunu 25 yaşla sınırlamayalım ve 30 yaşına kadar tüm gençlerimiz bu kanundan faydalanabilsin” dedi. Hükümeti, ülkenin gerçek sorunlarıyla ilgilenmemekle suçlayan Mehmet PARSAK, “Birbiriyle ilgisi bulunmayan birçok kanun değişikliği Torba Kanun adı altında bir araya getirilerek, tartışılmadan TBMM’den geçiriliyor. Gençlerimizin sorunları daha geniş ele alınmalı ve daha etkin iyileştirmeler yapılmalı” şeklinde konuştu. Milliyetçi Hareket Partisi’nin değişiklik önergesi AKP’li Milletvekillerinin oyları ile reddedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.