Bayram tatili öncesinde çalışanlara Güvenli Sürüş Teknikleri eğitimi

Bayram tatili öncesinde çalışanlara Güvenli Sürüş Teknikleri eğitimi
Kurumlar, Kurban Bayramı’nda trafikte olabilecek çalışanları için internet ve mobil cihazlar üzerinden kolaylıkla alınabilen Enocta’nın Güvenli Sürüş Teknikleri eğitimini sunuyor. Şirketlerin İnsan Kaynakları ve Eğitim departmanları tarafından tatil öncesinde çalışanlara hızla verilebilen Güvenli Sürüş Teknikleri (GST) eğitimi, bir bayram klasiği olan kalabalık, sıkıntılı ve riskli trafik ortamında hayat kurtaracak.  Türkiye'nin e-öğrenme alanındaki ilk ve öncü şirketi Enocta, işletmelere yıl boyunca verdiği Güvenli Sürüş Teknikleri (GST) eğitimlerini dört günlük Kurban Bayramı öncesinde yoğunlaştırıyor. Eğitim faaliyetlerinde e-öğrenmeye yer veren şirket ve kurum yetkilileri tarafından çalışanlara çok kısa sürede online olarak sunulabilen bu eğitimler, bayram tatillerinde artan ve çoğu zaman bilgi eksikliğinden kaynaklanabilen trafik kazalarına dikkat çekmek için hazırlanıyor. GST eğitimi, kazaya neden olan unsurlar arasında önemli bir yer tutan hız kurallarına uyma konusunda toplumu bilinçlendirmek ve trafik kazalarına bağlı ölüm ve yaralanmaların azaltılmasında büyük etkisi olan emniyet kemeri kullanımının önemini vurgulamak açısından hayati öneme sahip.

 Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı

Enocta’nın online olarak işletmelere ve kamu kurumlarına sunduğu GST eğitimleri, trafik kazalarının önlenmesine yardımcı olan 15 etkileşimli eğitimi kapsıyor. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı eğitim kurumu Güvenli Sürücülük Eğitim Merkezi – GÜSEM’in konu uzmanlığı ve işbirliğiyle hazırlanan eğitimler; videolar, zengin görseller ve etkileşimli konu anlatımlarıyla Kurban Bayramı’nda araçla yola çıkacaklara güvenli sürüş deneyimi yaşatırken, konforlu bir seyahat için de önemli bilgiler veriyor. Pakette yer alan eğitimler şöyle:

 Güvenli Sürücü Nasıl Olmalıdır?

  1. Değişik Hava ve Yol Şartlarında Güvenli Sürüş
  2. Fren ve Takip Mesafesi
  3. Araç İçerisinde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Kontroller
  4. Şoförlerin Sıklıkla Yaptığı Hatalar
  5. Aileniz ve Kendiniz için Araç Güvenliği
  6. Trafikte Doğru İletişimin Önemi
  7. Trafikte Tehlikeleri Algılamak
  8. Trafikte Tehlikelerin Algılanmasını Uzatan Faktörler
  9. Sürücünün Fiziksel ve Ruhsal Durumu Nasıl Olmalıdır?
  10. Çarpışmalı Kazaların Yoğunlaştığı Yerler
  11. Kaygan Zeminler ve Kış Şartları
  12. Lastik ve Yol Tutuş
  13. Ekonomik Araç Kullanma Yöntemleri
  14. Virajlar, Kaymalar ve Savrulmalar
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne göre trafik kazalarının yüzde 87.5’i sürücü kusurundan kaynaklanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) derlediği bilgilere göre ise, kaza nedenleri arasında ilk sırayı araçların yoldan çıkmaları alıyor. Bayram nedeniyle yolda kalma süresinin artmasına bağlı olarak ortaya çıkan yol yorgunluğu da, yaşanan kazaların en önemli nedenlerinden biri. Ayrıca KGM verilerine göre bu yıl, bayram öncesine göre bazı yollarda yüzde 718'lere varan trafik artışı yaşanırken, yurt genelindeki otomobil sayısında ortalama artış yüzde 166 olarak kayıtlara geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.