TOKİ DUYURDU: Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yüzde 25 indirim

TOKİ DUYURDU: Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara yüzde 25 indirim

TOKİ’nin Eylül ayında başlattığı peşin ödemeye yüzde 25 indirim kampanyasının bitmesine sayılı günler kaldı. Kampanya kapsamında borcunu peşin ödeyip evinin tapusuna hemen sahip olmak isteyen vatandaşlar için yüzde 25 indirim sağlanacak.

TOKİ’nin başlattığı kampanyaya ikindi konutuna ve işine sahip olmak isteyen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yüzde 25 indirim kampanyasının bitmesine beş gün kaldı. Kampanyaya başvuru yapmak isteyen ve kampanyadan yeni haberdar olan vatandaşlar da başvuru şartlarını merak ediyor.

KAMPANYAYA KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Kampanyadan yararlanabilmek için belli şartlar bulunuyor 2023 yılı haziran ayı sonuna kadar satın alınan konutların sahipleri, geri ödeme taksitleri en geç 2023 yılı haziran ayı sonu itibari ile başlayanlar ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olan vatandaşlar bu kampanyadan yararlanabiliyor.

Ekonomik anlamda zorlanan vatandaşlar için önem arz eden kampanyada borcun tamamını kapatamayacak olanlarsa borç bakiyesini %25 veya daha fazlasını ödemek isterlerse yine %25 indirimi uygulanabiliyor.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?

Kampanya kapsamında başvurular satış işlemlerinin gerçekleştiği bankalara yapılacak kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarınsa geriye dönük taksit ya da emlak vergisi borcunun bulunmaması şart koşuluyor.

Bununla birlikte kampanyadan yararlanmak isteyen komut ve iş yeri sahipleri 23 Eylül 18 Ekim 2024 tarihleri arasında satış işlemlerinin gerçekleştiği bankaya giderek işlemlerini gerçekleştirebilecek. Vatandaşlar ödeme yapmaları gereken tutarlar konusunda da bankadan bilgi talep edebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Son Dakika Haberleri