Mehmet Akif Ersoy'un 82.ölüm yıldönümü


AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz İbrahimYURDUNUSEVEN, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un 82. ölüm yıldönümümünasebetiyle bir mesaj yayımladı.

 
 MehmetAkif Ersoy'un değerlerine ve davasına bağlı bir millet adamı olduğunu ifadeeden İbrahim YURDUNUSEVEN, "Bu aziz millete olan sevgisi ve dava bilincineolan duyarlılığıyla gönüllerde taht kuran milli şairimiz merhum Mehmet AkifErsoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

YURDUNUSEVEN, “Yaşadığı dönemin zorluklarına rağmendeğerlerine ve davasına bağlılığıyla, yaşamı ve mücadelesiyle her zaman örnekşahsiyetlerden biri olarak milletimizin gönlünde müstesna yerini almış vealmaya devam edecek olan Mehmet Akif Ersoy, milli mücadele yıllarında yazdığışiirleri, yazıları ve Anadolu'nun değişik vilayetlerinde verdiği vaazlarıylakaramsarlığa düşen milletimize mücadele ruhunu aşılayarak cesaret ve ümitvermiştir. Her zaman göğsümüz kabararak okuduğumuz İstiklal Marşımızımilletimize armağan eden Mehmet Akif Ersoy, 'Allah bumillete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyerek o günlerin ne kadar zorluve çetin geçtiğini de ortaya koymuştur. Onun yazdığı İstiklal Marşı, azizmilletimizin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanıdır. Bugün bizlere düşenİstiklal Marşı ruhunu korumak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu duygu vedüşüncelerle istiklal şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 82.yıldönümünde saygı, minnet ve rahmet duygularıyla anıyorum" ifadelerinikullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haberleri