Bu kez MARKO PAŞA başka bir Marko Paşa’dır. Önceki gün anlattığımız MARKO PAŞA dergi/gazete’siyle ilgisiz bir MARKO paşa anlatılmaktadır.
(Anlatı ve yorum değişik yerlerinden kopyadır.)
Oyun Özeti
Türk tiyatrosunun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından uzun yıllar başarıyla sahnelenen Marko Paşa isimli oyun, günümüz yorumuyla Süheyl ve Behzat Uygur tiyatrosu tarafından, geleneksel Türk tiyatrosu ekolünde önemli bir yer teşkil eden operetlerinden bir örnek olarak sahnelenecek.
MARKO PAŞA MÜZİKALİ
82 yıllık geçmişe sahip, bugüne kadar birçok konuda yenilikleriyle bilinen, modüler mobilyanın öncüsü Kelebek Mobilya ev sahipliğinde gerçekleşen, başrollerini Behzat ve Süheyl Uygur kardeşlerin paylaştığı 20 ödüle sahip Marka Paşa Müzikali, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelendi.
Türk tiyatrosunun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından uzun yıllar başarıyla sahnelenen “Marka Paşa” oyunu, günümüz yorumuyla Uygur Tiyatrosu tarafından müzikale dönüştü. Marko Paşa Müzikali, Türk tiyatrosu çerçevesinin içinde renkli danslar ve on beş şarkıyla zenginleştirilmesinin yanı sıra modern tiyatro çizgisinde ilerleyen, usta oyunculukların yer aldığı kahkaha ve eğlence garantisi sunuyor.
Cumhuriyet tarihinin en eski sanayi kuruluşlarından biri olan Kelebek Mobilya’nın faaliyete geçtiği 1935’li yılları ele alan müzikalin konusu; Marko Paşa’nın egemenliğini ilan ettiği konakta damadı, damadının arkadaşı, kızları ve oğlu arasında yaşanan olaylar üzerine kurulu.
Marko Paşa Müzikali tiyatroseverler ile buluştu. Bu özel günde sevdiği kişi ile keyifli bir gün geçirmek isteyenler Kelebek Mobilya’nın Instagram, Facebook ve Twitter hesaplarını takip ederek ücretsiz davetiye kazanma şansı yakaladı.
Behzat Uygur oyunun sonunda, babası usta oyuncu Nejat Uygur’un dediği gibi; “Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden, ortancaların alnından öpüyoruz...” sözleriyle salonu dolduran seyircilerle birlikte Nejat Uygur’u andı.