HALK KUŞATMASI


KüreselciABD ve AB adına Devleti teslim alanlar, halk kuşatması gayretindedirler. Önceeğitime el attılar. Önceki yıllarda 12 yıla çıkarılarak niteliğinin artırılmasıhedeflenen zorunlu ilköğretimi ve ardından ortaöğretimin kalite düzeyini neidüğü belirsiz değişikliklerle olumsuz etkileyerek bilgi, beceri ve üretimdenyoksun, değer yargıları yozlaştırılmış

bir kuşak yaratmaya koyuldular.

Biryandan liberal ekonomilerde bambaşka hedefi olan özelleştirme yöntemine cansimidi gibi sarıldılar. Üretilen kendilerine özgü politikalarla yabancısermayeyi ülkeye getirerek ulusal sanayi ve ticareti çökertip yoksul bir halkyığını yarattılar.

Biryandan da halkı doğrudan etki altında tutan basın, yayın kuruluşlarına el atarakbirbirlerine kırdırma, Sermaye Piyasası, RTÜK, Basın İlan Kurumu gibi araçlarıkullanarak halkı beyinsel olarak etki alanlarına almaya çabaladılar. Aksinehareket eden basın kuruluşların el koymak, ilanını kesmek ve Gözcü Gazetesiörneği ‘yayın durdurmak’gibi fiiller içine girdiler.

Şimdide savcılar ve hâkimleri kullanarak, başkan sıfatıyla sarf edilen sözlüemirlerle yönlendirilen hukuk mekanizmaları marifetiyle üst kademeyönetimlerini, demokratik toplum örgütlerini ve halkı sindirmeye çalışıyorlar.

Geçenyıllarda, Avukatlar Günü gibisinden yapılan etkiliklerdeki konuşmalar, buyöndeki ağlatıların en belirgin tepkileridir.

BağımsızYargı gibi tüm kurum ve kuruluşlar denetim altına alınmak istenmektedir.

Elbette;bir bahar mevsimiyle birlikte uyanışa geçen doğaya koşut, halkın özgür iradeduygularının şahlanacağı bir zaman dilimi olacaktır.

Uluskendini yönetenlerini utandıracak ve ilk yapılacak seçimlerde bunlardan hesapsoracaktır.

Buhesabı veremeyenler; halk için kurdukları cenderelerde ezilerek, kör kuyularamahkûm olacaklardır.

Atalarımızınözdeyişi usumuzdan çıkmaz:

“Suuyur düşman uyumaz.”

“Arapuyur, Türk uyumaz.”

Türkiye’deoynanmak isteyen Arap oyunlarının sökmeyeceği şimdiden bellidir. Bizanslılarıda şaşırtacak bu oyunlar yüzyıllardır Türk Ulusuna oynanıyor.

Emevilerdenkalıntı Osmanlı’nın hilafetçi, ümmetçi ve de ayrılıkçı unsurları gafletyaşayabilir, ama Türk Ulusu her dem dimdik ayaktadır.

Binliyılların başındaki haçlılara karşı, 20.yüzyıldaki haçlı istilacılarına karşı butopraklar nasıl savunulduysa, Kurtuluş Savaşı sürecinde; Anadolu, müstevlidennasıl kurtarıldıysa, günümüz haçlıları ve işbirlikçilerine karşı da aynıheyecanla yanıt verileceği biline…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haberleri