BU DA BİR ZULÜMDÜR


Zaliminzulmü çoook!

Hangitüründen örnek verelim ki?

Alsana son bir örnek: Fevzi Budak, Erzurum Milli Eğitim Müdürü idi. AKP iktidaroldu, 2003’te görevden alındı, mahkemeye başvurdu, haklı bulundu, Erzurum’ageri döndü. Beş gün sonra yine görevden alındı, Şırnak’a gönderildi, mahkemeyebaşvurdu, haklı bulundu, Erzurum’a geri döndü. Ama bir gün sonra görevdenalındı. Ankara’ya gönderildi, mahkemeye başvurdu, haklı bulundu, Erzurum’a geridöndü. Fakat bir gün sonra görevden alındı, Muş’a gönderildi, mahkemeye başvurdu,haklı bulundu, yine Erzurum’a döndü. Bu kez beş gün sonra görevden alındı,Ankara’ya gönderildi, mahkemeye başvurdu, haklı bulundu. Bu kez de Erzurum’ageri döndü.

İnsafsızlaryılmıyordu ve bir ay sonra yine görevden alındı. Kütahya’ya gönderildi,mahkemeye başvurdu, haklı bulundu, Erzurum’a bir kez daha dönüyordu. Bir aysonra görevden alınmaz mı?

Çanakkale’yegönderildi, mahkemeye başvurdu, Erzurum’a yedinci kez geri döndü. Üç ay sonragörevden alındı, İstanbul’a gönderildi, ahkemeye başvurdu, haklı bulundu,Erzurum’a geri gönderildi. Bu arada R.T.Erdoğan’ın askerlik arkadaşı olan AKPmilletvekili adayı, üç defa, Fevzi Budak’ın yerine Erzurum Milli Eğitim Müdürü olarakatandı. Gözünü budak’tan sakınmayan Fevzi, üç defa mahkemeye başvurdu,başbakanımızın askerlik arkadaşını üç defa görevden aldırmakla kalmadı. MEBMüsteşarı Necat Birinci’yi de şikâyet etti. Yargıtay, Necat Birinci’yi görevinikötüye kullanmaktan beş ay hapis cezasına çarptırdı, para cezasına çevrilerek,ertelendi. Necat Birinci, AKP’den İstanbul Milletvekili yapıldı. Fevzi Budak,yılmaz biriydi. Yurttaş olarak haklarını hukuk yoluyla arıyordu. Milli Eğitimeski Bakanı Hüseyin Çelik’i 6. kez manevi tazminata mahkûm ettirdi. İşteböylesi gelişmelere koşut O da 9. Kez görevden alınıyordu. Ankara’yagönderildi, mahkemeye başvurdu, haklı bulundu, Erzurum’a geri döndü. Beş aysonra yine görevden alındı; İstanbul’a gönderildi, mahkemeye başvurdu, haklıbulundu, Erzurum’a geri döndü.

Zalimlerboş durmuyordu. MEB Personel Genel Müdürü, kendisini camiada küçük düşürdüğüiddiasıyla Fevzi Budak hakkında soruşturma açtı. Ancak, mevzuata göre, sicilraporunun altı ay birlikte çalıştığı amiri tarafından hazırlanmasıgerektiğinden, Fevzi Budak altı ay bir yerde kalamadığı için, raporhazırlanamadı ve meslekten atılamadı!

11. kez de görevden alınamaz mıydı?                                                             

Alındıve Ankara’ya gönderildi, mahkemeye başvurdu, gene haklı bulundu, gene Erzurum’ageri döndü. Bir daha döneceği ortadaydı, ama zalimler yöntem değiştirdi.

Düzmecetertiplerle yaptıkları gibi, Fevzi Budak tutuklandı!

ErzincanBaşsavcısı’nı içeri tıkan Erzurum Savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra,dolandırıcılık ve yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle hapse gönderildi. Dahasonrasında Kars Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bilahare de Ankara Merkeze alındı.

Düşününbakalım: Şeytan bile, insanla bu denli uğraşır mıydı?

OnlarınO’na yaptıklarının hepsi de bir zulüm değil miydi?

Siz,daha elan zalimlerden yana mısınız?

Atalarımızo nedenle demişler: Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste…

Unutma:Haksızlık, hırsızlık ve zulüm yapanlara sessiz kalmak, çeteye paydaş olmaktır.İyi bir yurttaş; zalimden yana değil mazlumdan yana birlik kurandır. İlahiçağrıyı duyun ve salihlerden olun. Zulmedenlerden yana olmayın ve onlara karşı mücadeleedin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Manşet Haberleri