Milyonlarca Kadına Müjde! Kadınlara 20 Bin Lira Yardım Verilecek! Başvuru Tarihini Kaçırmayın

Milyonlarca Kadına Müjde! Kadınlara 20 Bin Lira Yardım Verilecek! Başvuru Tarihini Kaçırmayın

Dar gelirli vatandaşlara yönelik sağlanacak desteklere ilişkin yeni açıklamalar gelmeye başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yurt genelinde hafta itibarıyla başvuruda bulunan vatandaşların hesaplarına evde bakım maaşı ile sosyal ve ekonomik destek ödemelerini yatırmayı planlıyor.

Destek ödemelerine ilişkin haberler yakından izlenirken, farklı yardım projeleri de ilgi çekiyor.

Bakanlığın açıklamalarına göre, destek ödemeleri için ekim ayı boyunca sosyal medya hesapları ve resmi internet sitesi üzerinden bilgilendirmede bulunulacak.

Bakanlık destekleri yanı sıra, ülke genelinde çeşitli kentlerde yaşayan vatandaşlar da belediyelerin sağladığı projeleri yakından izliyor.

Özellikle yaşlı ve engelli aylıkları, aile destek paketi ödemeleri ekim ayında vatandaşlara ulaştırılırken, sosyal ve ekonomik destek ödemelerinin ve evde bakım maaşlarının bu hafta içinde yapılması öngörülüyor.

20 BİN TL’LİK DESTEK ÖDEMESİ

Ekim ayı boyunca sosyal destek ödemelerinde artışa yönelik araştırmalar sürerken, belediyeler de dar gelirli vatandaşlara yardım sağlamak amacıyla yeni projeler hayata geçiriyor.

Bu çerçevede, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, dul ve yetim kadınlar için yılda 20.000 TL'lik destek sağlayacaklarını duyurdu. Bu destek projesi, özellikle ihtiyaç sahiplerine yönelik olarak Yakın Kart programı çerçevesinde yürütülecek.

YAKIN KART NEDİR? BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Yakın Kart projesine ilişkin ayrıntılı bilgilendirme, belediyenin resmi internet sitesi üzerinden paylaşıldı ve ilk başvurular alınmaya başlandı. Projeye katılmak isteyen vatandaşlar, ilgili internet sitesinden detayları öğrenebilir ve başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri