Kredi kartı kullanıcıları harekete geçti! Kredi Kartı kullanıcıları limiti 99.900 liraya düşürüyorlar!

Kredi kartı kullanıcıları harekete geçti! Kredi Kartı kullanıcıları limiti 99.900 liraya düşürüyorlar!

AKP hazırladığı yeni vergi paketi, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na kaynak sağlamak amacıyla TBMM’ye sunuldu.

AKP hazırladığı yeni vergi paketi, Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na kaynak sağlamak amacıyla TBMM’ye sunuldu. Teklife göre kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzeri olan vatandaşlardan yıllık 750 TL savunma sanayi katkı payı alınması planlanıyor. Bu haberlerin ardından limiti 100 bin TL’nin üzerinde olan binlerce kredi kartı kullanıcısı, limitini 99 bin TL’ye düşürmeye başladı.

TBMM’ye sunulan yeni vergi paketi teklifine göre kredi kartı, sıfır ve ikinci el araç, gayrimenkul alım satımı hatta kol saatleri dahil birçok kalemde yeni vergiler geliyor. Teklifle beraber Savunma Sanayii Destekleme Fonu (SSDF) için kredi kartı limiti 100.000 TL'nin üzerinde olan kişilerden yılda 750 TL, gayrimenkul alım ve satımında alıcı ve satıcıdan 750 TL, tapuda yapılan diğer işlemlerden 375 TL, noterdeki sıfır araç tescilinde 3.000 TL, ikinci el araç satışında 1.500 TL, diğer işlemler için 75 TL alınacak. Ayrıca fiyatı 5.000 TL'yi aşan drone ve saatlerin Özel Tüketim Vergisi'ne (ÖTV) eklenecek.

Teklifin ortaya çıkmasından sonra limiti 100 bin TL’nin üzerinde olan binlerce kredi kartı kullanıcısı, limitini 99 bin liraya çekmeye başladı. Öte yandan bazı vatandaşlar bankalardan limit düşürme talebinin onaylanmadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri