İslam Memiş altın fiyatları yükselirken uyardı! Altın alınmalı mı, Satılmalı mı?

İslam Memiş altın fiyatları yükselirken uyardı! Altın alınmalı mı, Satılmalı mı?

14 Ekim 2024 itibarıyla altın fiyatları yükseliş trendine devam ediyor.
Gram altın, haftaya 2,937 liradan işlem görerek başlangıç yaptı. Cuma günü altın fiyatları, alış ağırlıklı bir seyirle yüzde 1,3 artışla 2,928 lira seviyesini gördü. Şu an ise çeyrek altın 5,020 lira, Cumhuriyet altını ise 20,000 liradan satılıyor.

Finans Analisti İslam Memiş, yaptığı açıklamalarda 2025 yılı için dikkat çekici tahminlerde bulundu. Memiş, gram altın fiyatlarının 2025'te 4,500 lira seviyelerine çıkabileceğini öngördü. Ayrıca, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini belirterek, "Yükselişlerin kalıcı olmasını beklemiyoruz," dedi. Önümüzdeki haftalarda Avrupa ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararlarıyla birlikte altın fiyatlarında dalgalanmalar olabileceği öngörülüyor.

Küresel piyasalardaki gelişmeler de altın fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında. ABD Merkez Bankası'nın politika faizini sabit tutma ihtimali, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2,680 dolar seviyesinin direnç, 2,640 dolar seviyesinin ise destek konumunda olduğunu ifade etti.

Son beş yılda altın fiyatlarının yatırımcılara önemli kazançlar sağladığı görülüyor. 2023 yılı itibarıyla altın, yıl başında 1,961 lira seviyesindeyken, şu anki fiyatı ile birlikte yüzde 48.5'lik bir getiri sağlamış durumda. Yatırımcılar için altın, güvenli liman olma özelliğini koruyor.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri