Ayçiçek yağı fiyatları DEV ZAM geldi! Zam üstüne zam geldi...

Ayçiçek yağı fiyatları DEV ZAM geldi! Zam üstüne zam geldi...

Son üç ayda ayçiçek yağı fiyatlarına peş peşe yapılan zamlar, tüketicilerin ceplerini yakıyor. Zorlanan tüketici, evlerine yağ almakta güçlük çekiyor.

Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, ayçiçek yağı fiyatlarındaki bu artışların küresel iklim krizi ve politik gelişmelerden kaynaklandığını belirtti. Toruk, Türkiye'de kuraklığın ve dünya genelinde iklim değişikliğinin yağ üretiminde büyük sorunlara yol açtığını ifade etti.

HAM YAĞ FİYATLARINDAKİ ARTIŞ TÜRKİYE’Yİ ETKİLİYOR

Özellikle ham yağ fiyatlarının yükselmesi, Türkiye'deki ayçiçek yağı fiyatlarına doğrudan yansıyor. Toruk, dünya genelinde ham yağ fiyatlarının 1150 dolara kadar çıktığını ve bu durumun Türkiye'de yağ fiyatlarını daha da artırabileceğini söyledi.

Edirne Ticaret Borsası’nda ayçiçek tohumunun 21-24 TL arasında işlem gördüğünü ekleyen Toruk, dolar bazında ürünlerin fiyatının 1250-1300 dolar seviyelerine eriştiğinin altını çizdi.

FİYAT ARTIŞI DEVAM EDEBİLİR

Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, küresel üretim sorunlarının devam etmesi halinde ayçiçek yağı fiyatlarının daha da artabileceğini belirtti. Yılbaşında sanayi firmalarına ithalat izni verileceğini söyleyen Toruk, firmaların dünya fiyatlarına göre ithalat yapacaklarını ekledi. Ancak döviz kurundaki artış ve arz azalışı sürerse, ayçiçek yağı fiyatlarındaki artışın devam edebileceğini vurguladı. Toruk, bu durumun tüketiciler üzerinde ciddi bir yük yaratabileceğine dikkat çekti.

TÜKETİCİLERE TAĞŞİŞ VE TAKLİT GIDA UYARISI

Toruk ayrıca, tüketicilere tağşiş konusunda uyarılarda bulunarak, güvenilir markalardan alışveriş yapılması gerektiğini vurguladı. Zeytinyağında çok daha sık sorun yaşanabildiğini söyleyen Toruk, “Ucuz ürün alırken sağlıksız ürün almamak için dikkatli olunmalı” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Alış Veriş Haberleri