ZEYBEK’İN HANIMELİ ÇARŞI PROJESİNE KADINLARDAN TAM DESTEK


AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, AK Parti İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Kadınlar Şehri Konuşuyor" konulu programa katıldı. Hanımeli Çarşısı hakkında detaylı bir bilgi veren Zeybek maddi durumu iyi olmayan kadınlarımızın sadece kendi el emeği göz nuru ürünlerini güvenli ve kolay bir şekilde sergileyip satabilme imkânı sunacağız” dedi

Çakmak Otelin Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda AKParti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, kadınlarınsorunlarını dinledi. Zeybek İl Başkanlığı döneminde,  kadınlarla ilgi sorun ve talepleri her zamanbirinci öncelik olarak hedef koyduğunu ve Belediye Meclis üyesi olan 5 bayanarkadaşlarıyla 5 yıl Afyonkarahisar’ı güzelleştirecek projelerinin olduğunubelirtti.

“AK Parti kadınhaklarının iyileştirilmesine öncülük etmiştir”

8 Mart dünya Kadınlar günü kutlayan AK Parti İl KadınKolları Başkanı Ferda Ertürk, “AK Parti Genel Merkezin öncülüğünde 81 ilde aynıanda organize edilen ‘Kadınlar Şehri Konuşuyor’ konulu söyleşi programıyapıyoruz” dedi. 17 yıllık AK Parti iktidarında kadınlara verilen önemin her geçengün arttığını ifade eden Ertürk konuşmasına, “Biz kadınlar olarak cinselkimliklerimizin ötesinde kişi olarak kişisel değerlerimizle geçmişten aldığımızmilli ve manevi güçle ile tarihi ve kültürel birikimlerimizin ışığındaTürkiye’nin geleceğinde emin adımlarla ilerlediğimizin bilincindeyiz. AK Partiiktidarları boyunca AK Parti kadroları kadın erkek fırsat eşitliğinden tutun,kadına şiddetle mücadelede, kadının sosyal haklarını iyileştirilmesinde öncülüketmiştir. Bugün Dünya Kadınlar Günü nedeniyle farklı bir program yapmakistedik. Önümüzdeki yerel seçimini gözünde bulundurarak, bu ilin güçlükadınlarının Afyonkarahisar’ımızın geleceği için söyleyeceği sözler vardırdedik. İlimizin kadınlarının sözleri olmalıdır. Afyonkarahisar’ımızın sorunlarıve geleceği ile ilgili görüş öneri ve taleplerini AK Parti Belediye BaşkanAdayımız Mehmet Zeybek ve Bakanımız Veysel Eroğlu’na birebir ileterek istişareedeceksiniz” ifadelerini kullandı.

“Kadının sosyalstatüsü arttı”

Kısa bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Prof. Dr.Veysel Eroğlu İslam’da kadının önemine değindi. AK Partinin kurulduğu günden buyana kadınlara yönelik yasalar çıkarıldığından bahseden Eroğlu, “17. Yılınagiren AK Partimiz, kadının sosyal statüsünü yükseltecek ciddi adımlar attı.Kadın-erkek eşitliğini sağlayacak önemli yasalar çıkardık.  Mesela evlerinde el işi emek üretimikadınlarımıza emeklilik getirdik. AK Parti iktidarında kadınlarımızınevlendikten sonra özgürce kızlık soyadlarını almaya başladı.  Kadınlarımıza iş yeri açmak için devletdesteğinin önünü açtık.  İşyerinden tacizveya mobbing benzeri olayları kadınlarımızı yasayla koruma altına alındık.Şiddete uğrayan kadın ve çocuklarımıza ALO 183 hattı bizim dönemimizde kuruldu.Kadına ve çocuğa yönelik cezaları kanun maddelerini değiştirerek daha fazlaceza almasını sapladık” dedi.

“İslam dini kadınlarımızabüyük değer vermiştir”

8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan AK Parti BelediyeBaşkan Adayı Mehmet Zeybek ise, “Cahiliye döneminde bir ailenin kız çocuğuolması durumunda ailenin utancı olarak algılanıyordu. O yıllarda küçük kızçocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Ama öyle bir dine sahibiz ki Allahbizim inancımızda kadını eşrefi mahlukat olarak yaratılmıştır. İslam dinikadınlarımıza büyük bir değer vermiştir. Kadın hem annedir hem de eştir, hemevin çilekeşidir. Aileyi ayakta tutan en şerefli varlıktır. AK Parti olarakkadınlarımıza büyük bir değer veriyoruz. Seçilmemiz halinde kadınlarımıza işhayatında daha fazla yer alması kendi yaşam standartlarını yükseltebilmesi amacıylaplanladığımız ‘Hanımeli Çarşısı ve Meydan Düzenlemesi’ projemizi açıklıyoruz.Afyonkarahisarlı kadınlarımızın ürettiği ek emeği ürünleri gelire dönüştürmekisteyen kadınlarımızı destekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Hanımeli Çarşıprojemizle ev hanımlarımızı iş kadını yapacağız”

Hanımeli Çarşısı hakkında detaylı bir bilgi veren Zeybek,“2. Belediye Çarşımızın bulunduğu yaklaşık 7000 M2'lik alanı; bodrum katıotopark olmak üzere “Hanımeli Çarşısı ve Meydan olarak düzenliyoruz. Bölgenintarihi ve kültürel niteliklerini göz önüne alarak yapacağımız meydandüzenlememizde halkımızın her kesiminin faydalanabileceği dinlenme alanları vehanımlarımız içinde Hanımeli Çarşımızı hizmete sunacağız. Hanımeli Çarşımızdaev hanımlarımızın ve maddi durumu iyi olmayan kadınlarımızın sadece kendi elemeği göz nuru ürünlerini güvenli ve kolay bir şekilde sergileyip satabilmeimkânı sunacağız. Özellikle bir dükkânı sürekli engelli vatandaşlarımıza tahsisedeceğimiz ve herhangi bir kira bedeli almayacağımız bu çarşımız iki haftalıkperiyotlarla yenilenen gruplar halinde haftanın 7 günü hizmet verecektir”ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri