Zeybek, AK Kadınların Regaip kandili programına katıldı


AK Parti KadınKolları Başkanı Ferda Ertürk, Regaip Kandili münasebetiyle AfyonkarahisarRehberlik ve Araştırma Merkezinde kadınlara yönelik bir program düzenledi.Programa Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek de katıldı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Kadın KollarıYönetim Kurulu üyeleri, mahalle teşkilatı ve halkın yoğun katılım gösterdiğiprogramda bir konuşma yapan AK Parti Afyonkarahisar Kadın Kolları Başkanı FerdaErtürk 31 Mart seçimlerinin önemini anlattı.

“31 Mart seçimlerisiyasi tarihimizde milat olacaktır”

Ertürk, “Üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandilinin mübarekesintisini hissettiğimiz bu mübarek gün ve gecenin hayırlara vesile olmasınıdiliyorum. İnşallah bu gün ve geceleri Allah’ın rızasını kazanma noktasındaazami ölçüde değerlendiririz” dedi. Konuşmasında 31 Mart’ta yapılacak olanyerel seçimlere de değinen Ertürk, “Bizler her işimizi Allah’ın rızasınıkazanmak için yaptığımız gibi siyasetimizi de Allah’ın rızası için yaparız. Buanlamda ümmet coğrafyasının hayallerinin gerçek olması noktasında 31 Martseçimleri 7 Haziran seçimleri gibi siyasi tarihimizde milat olaraknitelendiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Recep ayınınfazileti iyilik ayıdır”

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybekde, Regaip Kandilinin önemine vurgu yaptı. Zeybek konuşmasında, "Regaipkelime manası olarak pek çok ihsan demektir. Regaip kandili ihsan gecesidir vefazileti de bundan gelir. Regaip Kandili üç ayların başlangıcıdır. Bu geceibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. Recep ayınınfazileti iyilik ayıdır. Regaip gecesinin içinde olduğu Recep ayında bolca oruçtutmalıyız” şeklinde konuştu.

“AK Partikadınlarımıza önem vermiştir”

8 Mart dünya Kadınlar günü nedeniyle de kısa bir konuşmayapan Zeybek; “AK Parti iktidarıyla kadınlarımıza her konuda çok önemli yasaldüzenlemeler yaptı. Kadınlarımızın meclise katılımı ve haklarının korunmasıgibi birçok radikal adımlar atıldı. 17 yıllık iktidarımızda kadınlarımızınkorunması ve eğitimi konusunda da önemli çalışmalar yapıldı. Cinsiyete dayalıayrımcılığı önlemeye yönelik pek çok adım atmıştır. Öyle kutsal bir dinesahibiz ki peygamberimiz Hz. Muhammed ( S.A.V. ) veda hutbesinde bile kadınlaraverilen değeri şu ifadeleriyle özetlemiştir: ‘Ey İnsanlar Kadınların haklarınıgözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Sizin kadınlarüzerinde hakkınız kadınların da sizin üzeriniz de hakkı vardır’ Bu duygularlakadının statüsünün daha da güçlü olduğu bir Türkiye hedefliyoruz” ifadelerinikullandı.

AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet, üç ayların müjdecisiRegaip Kandili münasebetiyle, yatsı namazının akabinde İmaret Cami çıkışındavatandaşlara kandil simiti ikram etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri