Zeybek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı


AKParti Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Mehmet Zeybek 10 Ocak ÇalışanGazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Zeybek mesajında basınınönemine vurgu yaparak, “Basın, 15 Temmuz gecesi Fethullahcı Terör Örgütü'nün(FETÖ) darbe girişiminin önüne geçilmesi için mücadele edenlerin başında yeralmıştır” dedi.

“Basınkuruluşlarımız ülkemizin olmazsa olmazıdır”

Basının gelişmiş demokrasilerde önemli bir güç olarakkabul edildiğini kaydeden Zeybek, “Toplumumuzun geniş kesimlerinietkileyebilmekte ve yönlendirebilmekte olan basın kuruluşlarımız ülkemizinolmazsa olmazlarındandır. Siz saygıdeğer gazetecilerimizin ülke menfaatlerini,kamu düzenini, toplumsal dinamikleri ve mesleğin gerektirdiği ahlaki değerlerigöz ardı etmemeleri, sorumlu bir yayıncılık üstlenmeleri de, hiç kuşkusuz büyükönem taşımaktadır” ifadelerini kullandı. 

“Cumhurbaşkanımızbasına ayrı bir önem vermiştir”

Zeybek, “AK Parti Türkiye'de özgür bir basının oluşmasınaçok önem vermiştir. Zira Türkiye'nin demokratikleşme ve insan hakları alanındakat ettiği büyük değişime paralel olarak, haber alma ve ifade özgürlüğünde deçok önemli reformlar gerçekleştiren Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız SayınRecep Tayyip Erdoğan basına ayrı bir önem vermiştir” dedi

“Basın kamu hizmeti işlevini en etkin şekilde yerine getirmektedir”

Zeybek açıklamasında “Basın, 15 Temmuz gecesi FethullahcıTerör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin önüne geçilmesi için mücadeleedenlerin başında yer almıştır. O gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep TayyipErdoğan, demokratik kurumları yaşatmak ve halkı demokrasiye sahip çıkmaya davetetmek için halkımıza seslendiği yer bir basın kuruluşudur. Basın kamu hizmetiişlevini en etkin şekilde yerine getirmektedir. Bu kalleş darbe girişimi,bağımsız, tarafsız ve özgür basının önemini bizlere bir kez daha ispat etmiş ve15 Temmuz’dan sonraki Çalışan Gazeteciler gününü çok daha anlamlı halegetirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, halkın hızlı ve etkili şekilde bilgilendirilmesive demokrasinin yaşatılması hassasiyetini gözeten bütün basın mensuplarınateşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum” ifadelerine yerverdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri