“Yaşlılarımız okyanus kenarında deniz feneri gibidir”


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan YardımcısıAhmet Koca ilçeleri ziyaret etti. İlçe ve belde ziyaretinin ardından Emirdağilçesindeki huzurevine geçen Koca, huzurevi sakinleri ile tek tek görüşerektalep ve önerilerini dinledi. Bakan Koca burada yaptığı açıklamada “Yaşlılarımızbizim için okyanus kenarında deniz feneri gibidir” dedi.

Aile, Çalışma ve SosyalHizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca Emirdağ,Bayat,İscehisar,Çobanlar, Çay vebazı beldeleri ziyaret etti.

“Yüce Allah ‘öf bile deme’ diye emrediyor”

Emirdağ ilçemizdekihuzurevini de gezen Bakan Yardımcısı Koca burada yaptığıaçıklamada, “Yaşlılık her insan için değişik anlamlar taşır. Bu dönemlerhayatın en özel dönemleridir. Yaşlılarımız da bizim kültürümüzü vedeğerlerimizi geleceğe taşıyan hazinemizdir. Her insan Allah ömür verdiği müddetçe bu anı yaşayacaktır. Bu yüzdenyaşlılarımıza gereken önemi ve değeri vermemiz gerekiyor. Onların ihtiyacı olansevgiyi, ilgiyi göstermeliyiz. Bizim inancımız da bunu gerektirir. YüceKitabımız Kuran da İsra Suresinin 17. Ayetinde ‘Rabbin ancak kendisine kulluketmeni ve ana-babaya iyilikte bulunmanı emretmiştir. Onlardan biri ya da ikisisenin yanında yaşlanırsa, onlara “öf!” bile deme! Onları sakın azarlama! Onlarahep güzel ve iç açıcı sözler söyle!’ diye emrediyor. Yaşlılarımız toplumundeğerleridir. Yaşlılarımız Allah’ın Kitab-ı Kerim'inde “öf” bile denilmemesiniemrettiği insanlardır.

Yaşlılarımız bizim içinokyanus kenarında deniz feneri gibidir. Onların varlığı sadece YaşlılarHaftasında değil, her gün anımsanmalıdır” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri