TAYTAK’TAN HAYVAN KONTROL İSTASYONU MÜJDESİ

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve AfyonkarahisarMilletvekili Mehmet TAYTAK’tan Afyonkarahisar’a Bir Müjde Daha:

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar MilletvekiliMehmet TAYTAK ve Kütahya Milletvekili Ahmet ERBAŞ Tarım ve Orman BakanlığıBakan Yardımcısı Mustafa Aksu’yu makamında ziyaret ettiler. ​MilletvekiliMehmet TAYTAK daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hayvancılık sektörünekatkı sağlaması sebebiyle Afyonkarahisar’da bir Hayvan Kontrol ve Dinlendirmeİstasyonu kurulmasını talep etmişti. ​Daha sonraki girişimleri neticesindekurulacak bir kontrol noktası yapılmasına dair söz alan Taytak yaptığıaçıklamada;

“Afyonkarahisar’da Hayvan Kontrol ve Dinlendirme İstasyonukurulması çalışmaları yapılıyor. Kurulacak istasyon için belirlenen arazilereyönelik projeler hazırlanmış durumda, projesi tamamlanan yerle ilgili olarak;Çevre Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Hayvan Kontrol Ve Dinlendirmeİstasyonlarının belirli süre işletilmesi için gerekli irtifak ihalelerininyapılması için görüşmeler devam etmektedir. Afyonkarahisar’ da kurulmasıplanlanan hayvan dinlendirme istasyonu ile ilgili olarak bakanlık tarafındanproje çizim ihalesi yapıldı, proje çizim işlemleri süreci devam ediyor.Afyonkarahisar’a kurulacak bir kontrol noktası ilimiz hayvancılık sektörüne katkısağlamasının ötesinde, sunacağı istihdam imkânı yönüyle de tarafımızca değerligörülmektedir” dedi.

TAYTAK AFYON’DA İZİNLİ KENEVİR YETİŞTİRİCİLİĞİ İÇİN TALEPTEBULUNDU

Taytak ayrıca daha önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafındankenevir üretimine izin verilen iller arasında Afyonkarahisar’ında listeyeeklenmesi için girişimlerde bulundu. Bakan yardımcısı Aksu ile yapılan görüşmede;“Afyonkarahisar ilimiz kültüre elverişli tarım arazisi ve mera alanları ilebüyük bir tarımsal potansiyele sahiptir.

Ülkemizde toplam 19 İl ve ilçelerinde izinli keneviryetiştiriciliği yapılabilen illerimiz ile aynı iklim  özellikleri, tarım ve hayvancılık potansiyeli, tarım ve tarıma dayalı sanayidekiüretimi, tohumculuk üretimindeki önemli merkezlerden olması, ulaşım ağlarınınkesişim noktasında bulunması, ithalat ve ihracat limanlarına yakınlık nedeniyleAfyonkarahisar İlimiz Kenevir Yetiştiriciliği ile ilgili yönetmelik değişikliğiile gerek yetiştiricilik, gerek tohumluk üretimi gerekse kenevir işlemetesislerinin kurulması ve kenevire dayalı sanayi tesislerinin kazandırılmasıylaülkemiz ve bölgemiz gelişimine önemli katkı sağlayacaktır.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri