Taytak; ‘Yollar yapılmalı’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın, 2020 Yılı PlanBütçe Komisyonu’nda konuşan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili MehmetTaytak, Afyonkarahisar il genelinde yapımına başlanan ama ödenek yetersizliğinedeniyle yarım kalan ve ihalesi yapılan yolların bir an önce tamamlanmasıgerektiğini söyledi.

2020 yılının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıbütçesinin hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayanMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Afyonkarahisar MilletvekiliMehmet Taytak: “2020 yılının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesinin, hayırlıolmasını temenni ediyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Afyonkarahisar ilgenelinde yarım kalan yolların veya ihalesi yapılıp işe başlanılmayançalışmaların, bir an önce yapılması gerekmektedir” dedi.

“İHALESİYAPILAN VEYA YARIM

KALANYOLLAR TAMAMLANMALI”

Afyonkarahisar’da, ihalesi yapılan ve yarım kalanyolların durumu hakkında açıklama yapan Taytak: “Emirdağ-Bolvadin-Çay yolunun uzunluğu 74 km’dir. Bu yolda, çalışmalardevam etmektedir. Ödenek artırımı, çalışmaları hızlandıracaktır.Emirdağ-Davulga yolunun yol yapımı başlanmıştır. Ödenek yetersizliği nedeniyleçalışmalar yavaş gitmektedir. Ödenek artırımı gerekmektedir. İhsaniye-Döğeryolunun uzunluğu 15 km’dir. Düşük standartlı bir yoldur. Bitümlü sıcak karışımve standardı yükseltilmelidir. İhsaniye-Kütahya yolunun uzunluğu 9 km’dir. Özelidareye aittir. Karayolları ağına alınıp, standardın yükseltilmesigerekmektedir. Afyon-Uşak- İzmir yolunun ihalesi yapılmıştır. Çalışmaların biran önce başlaması gerekmektedir. Afyon-Sandıklı yolu ayrımı-Sinanpaşa yolununuzunluğu 9 km’dir. Yolun standardının yükseltilmesi gerekmektedir. Sandıklı yolayrımından-Sinanpaşa ilçesine çevre yolu yapılmalıdır. Bu iki alternatiftenbiri değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.

12KM’LİK YOL YAPILMADI

Afyonkarahisar-Şuhut yolunun 12 km’lik kısmınınyapılmadığını kaydeden Taytak,   “Afyon-Şuhutyolunun uzunluğu 22 km’dir. 10 km’si tamamlanmış, 12 km’si kalmıştır.  İhaleyi alan firma fesih istemiştir. Fesihtalebi kabul edilir ise 12 km tekrar ihaleye verilecektir. Ya da firma fesihtenvazgeçip 12 km’yi tamamlayacaktır. Bu konunun ivedilikle çözülmesinibekliyoruz. Şuhut-Karaadilli yolunun uzunluğu 32 km’dir. Yolun standardınınyükseltilmesi ve bitümlü sıcak karışım olmalıdır. Şuhut-Başören yolununuzunluğu 14 km’dir. Yolun standardının yükseltilmesi ve bitümlü sıcak karışımolmalıdır. Karaadilli-3.bölge sınırı arası yol uzunluğu 34 km’dir. Yolunstandardının yükseltilmesi ve bitümlü sıcak karışım olmalıdır. Karaadiiliayrımı-Haydarlı yolunun uzunluğu 11 km’dir. Düşük standartlı bir yoldur.Bitümlü sıcak karışım olmalıdır.  Sayınbakanım teşekkürlerimi arz ediyor, ilgilerinizi istirham ediyorum” dedi.

‘GÖLLEREKSPRESİ’ İÇİN

BAKANLIĞATEŞEKKÜR ETTİ

Akdeniz ile Ege’yi birbirine bağlayan ve Afyonkarahisar’ın Dinar İlçesi’nden geçen ‘Göller Ekspresi’ için de bakanlığa teşekkür eden Milletvekili Taytak, “25 Ekim 2019’da hizmete giren Akdeniz ile Ege’yi birbirine bağlayan 262 yolcu kapasiteli, 4 vagonlu 30 durakta yolcu alıp bindirecek olan Afyonkarahisar ilimiz Dinar İlçesi’nden de geçmekte olan, konforlu ve güvenli alt yapısıyla hizmet veren “Göller Ekspresi” için bakanlığımıza yatırım ve destekleri için teşekkürlerimi arz ediyorum. 2020 yılının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesinin devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri