Taytak: “Afyon Kamp Merkezi Olmalı”


Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve AfyonkarahisarMilletvekili Mehmet Taytak Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarakAfyonkarahisar’ın Futbol Takımlarının Kamp Merkezi Haline getirilmesi için,Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan talepte bulundu.

“GEÇEN YAZ 65’E YAKIN KULÜP YAZ KAMPINI AFYON’DAGEÇİRMİŞTİR”

Taytak konuşmasında, “Afyon, batıyla doğuyu birleştiren,kuzey ve güneyi birbirine kavuşturan, Türkiye’nin bağlantı ve buluşma noktası,hoşgörü ve emeğin şehridir.

Son yıllarda gittikçe boyut değiştiren, evrenselleşen,ekonomisi uçsuz bucaksız bir hal alan ve dünyanın sporu-oyunu olan futbolun dacazibe noktalarından biri olmak için en büyük adaydır. Afyon ilimizin, futboltakımlarının sezon içindeki başarılarının temelini oluşturan sezon öncesikamplarının yapılması için uygun coğrafyaya, iklime, alana ve altyapıya sahipolduğu futbol otoriteleri tarafından belirtilmiştir. Geçen yaz süper lig, TFF,1.lig ve yurtdışından gelen kulüplerle birlikte 65’e yakın kulübün yaz kampıdönemini Afyon’da geçirdiğini biliyoruz. Son yıllarda sportif manada gösterdiğibaşarıları, kamp merkezleri ile pekiştirmeyi amaçlamaktayız. Nihai amaç iseAfyon'u futbol takımlarının kamp merkezi haline getirilmesi, yakın coğrafyadantakımlar için cazibe bölgesi olarak dünya futboluna örnek bir şehir olması.Asya, Avrupa ve Afrika'daki futbol takımlarını sürekli Afyon’a çekerek ülkeekonomisine katkı sağlamaktır. Beraberinde ülkemizdeki evlatlarımızaspor-futbol kültürünü aşılamaktır. Gençlik ve Spor Bakanımızdan bu konuylaalakalı gerekli yardımları bekliyoruz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri