TARİHİ İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDEN YARARLANIN

Afyonkarahisar Ticaret ve SanayiOdası’nda düzenlenen İstihdam Seferberliği 2019 basın toplantısında, işinsanlarına “Teşviklerden yararlanın” çağrısı yapıldı.

Afyonkarahisar Ticaret ve SanayiOdası’nda İstihdam Seferberliği 2019 hakkında basın toplantısı düzenlendi.Toplantıya Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar BelediyeBaşkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, SGK İl Müdürü Samet Fidan, İŞKURİl Müdürü Ahmet Karakaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür VekiliZekai İnan, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı İhsanŞengül, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali RızaGürakar, Bolvadin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa UğurFidan, Bolvadin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Boyar, ÇayTicaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kaygısız, Dinar Ticaret veSanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Acar, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası YönetimKurulu Başkanı Abdullah Bağırkan, Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilenMeclis Üyesi Mehmet Cemil Çıldır, Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası YönetimKurulu Başkanı Mustafa Özer, Sandıklı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu BaşkanıHidayet Şahin, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri AliŞenol, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Genel Sekreteri Yılmaz Göktaş, DinarTicaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Tansu Kurt ,Sandıklı Ticaret ve SanayiOdası Genel Sekreteri Mustafa Oğuz, Sandıklı Ticaret Borsası Genel SekreteriMustafa Şengezer katıldı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ İSTEMİŞTİ”

Basın toplantısının ilk konuşmasını ATSOYönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser gerçekleştirdi. Serteser, “Hatırlayacağınızüzere 21 Ocak’taki TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sayın RecepTayyip Erdoğan iş dünyasına yeni bir istihdam seferberliği çağrısında bulundu. SayınCumhurbaşkanımızın bu çağrısının ardından Hazine ve Maliye Bakanımız, Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ve TOBB Başkanımız 2 hafta boyunca yoğunbir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar. Bunlara yönelik yasaldüzenleme de hızla Meclisten geçti ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğegirdi. 25 Şubat 2019 tarihinde TOBB Başkanımızın ev sahipliğinde Hazine veMaliye Bakanımız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız ile Oda ve BorsaBaşkanlarımızın ve TOBB Sektör Meclisi Başkanlarımızın katılımıyla ‘BurasıTürkiye Burada İş Var’ sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasıbaşlatıldı” dedi.

SERTESER, İŞ DÜNYASINA ÇAĞRIDA BULUNDU

Serteser, şöyle devam etti:

“İstihdam Seferberliği 2019 kapsamındaiş dünyamıza, girişimcilerimize 8 farklı teşvik sunuluyor ve bunların pek çoğutarihi destekler şeklinde. Ben size bunlardan özellikle çok önemli gördüğümikisinden bahsedeceğim. Birincisi; Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız herilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisinidevlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. 2.021 TL ücret ve1.113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3.134 TL’yi devletimiz karşılamışolacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almışolacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileriödemeye devam edecek. Yani aylık 1.113 TL’yi devletimiz karşılayacak. Bizişverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. İşealınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak.Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1.113 TL olan prim ve vergi teşviki2.712 TL olarak verilecek. Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin butarihi teşvikten yararlanın. Böyle bir teşviki hayata geçirdiği için hükümetimizeçok teşekkür ediyoruz.İkincisi de; herhangi bir sebeple işinde sıkıntı yaşayangirişimcilerimiz için çok önemli bir destek getirildi. Böylece Devletimizsıkıntılı günümüzde de yanımızda olduğunu bir kez daha gösteriyor.

Eğer bir işveren işlerinde sıkıntı yaşadıysa,faaliyetleri durmuş ya da azalmışsa; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca KısaÇalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor.

Yani burada devletimiz işverene diyorki, düzenini bozma, istihdamı koru. Tüm bu teşviklere ilişkin tüm detaylaraistihdamseferberligi.org adresinden ulaşabilmek mümkün.”

EN ÇOK İSTİHDAM SAĞLAYANLARA KUTLAMA

İş insanları ve yatırımcıların gereklitüm bilgileri Afyonkarahisar’daki 9 Oda ve Borsa’dan edinebileceğini hatırlatanSerteser, “Bu teşvikler konusunda şirket sahipleri ve yöneticileri kadarmuhasebecilere ve şirketlerin insan kaynakları yöneticilerine de büyük görevlerdüşüyor. İstihdam teşviklerinin iyi anlaşılması ve uygulanması konusundaonlardan ekstra hassasiyet bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte de Aile, Çalışma veSosyal Hizmetler Bakanlığımızın yerel teşkilatları ve iş dünyasıkuruluşlarımızın başkanlarının katılımıyla üyelerimize yönelik olarak istihdamteşvikleri bilgilendirme toplantıları yapmaya devam edeceğiz. İlimizde her ayen çok ilave istihdam sağlayan üyelerimizi kutlayacağız” diye konuştu.

BURADA İŞ VAR, BURADA AŞ VAR

Serteser, konuşmasında şu ifadelerikullandı:

“Bakın 2017’deki istihdamseferberliğinde kamu-özel sektör olarak el ele verdik ve 1,5 milyon ilaveistihdam sağladık. Kamu-özel sektör el ele verdimi yapılmayacak şeyyoktur.  Buradan tüm iş dünyamıza veişverenlere de çağrıda bulunuyorum. Sizler vasıtasıyla ülke çapında herişverene sesleniyoruz; Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. İstihdamSeferberliği 2019’a katılın, bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. Enaz bir işsiz vatandaşımızı işe alarak, hem işinizi geliştirin, hem ekonomininbüyümesine katkınız olsun, hem de Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak,kazanan siz olun. Dünün en çok kazananları, Türkiye’ye yatırım yapanlar,Türkiye’de istihdam sağlayanlar oldu. Yarının en çok kazananları da, bugünTürkiye’ye yatırım yapanlar, insanımıza istihdam sağlayanlar olacak. Butopraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Bereketli veumut dolu bir güne merhaba demek için, “Burada iş var, burada aş var, buradagelecek var’ diyoruz.”

TÜRKİYE EKONOMİSİ SIKINTIYI BERTARAFETTİ

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmazda Türkiye’de yatırım yapan herkesin kazançlı çıktığını vurguladı. Tutulmaz, “Hükümetimiztarafından TOBB’da ortaklaşa açıklanan bir teşviki burada yatırımcılara duyurmafırsatı bulduk. Bu projenin bir sloganı var. Burası Türkiye, burada iş var.Türkiye’de yatırımı makul, mantıklı ayaklar üzerinde oturtan herkeskazanmıştır. Her işin bir gereği var, yatırımın da gereğini yerine getirdiğimizzaman, kuralları çerçevesinde hareket ettiğimiz zaman Türkiye kadar verimlibaşka bir ülke yoktur.Geçen yıl ülkemiz üzerinde küresel bir sıkıntıoluşturulmak istendi. Döviz ve başka argümanlar kullanılarak bu yapıldı. Ancakgüçlü Türkiye ekonomisi, ilk aşamadan sonra bunu bertaraf etmesini bildi;bundan sonra da bu tür olumsuzlukları birlikte hareket ederek bertaraf etmesinibileceğiz” diye konuştu.

GÜÇLÜ EKONOMİ, GÜÇLÜ ÜLKE

Güçlü bir ülke için güçlü ekonominin gerektiğinihatırlatan Tutulmaz, “Ülkelerin güçlü olması gerekir, güçlü olmanın yolu daüretimden ve ekonomiden geçer. Bu kampanya da herkesi mümkün olduğu kadarüretimin içine sokmayı hedeflemektedir. Hükümetimiz işadamlarımıza önemli birtransfer sağlayarak, yeni girişimci olmak isteyenlere ve girişimini büyütmekisteyenlere güzel bir fırsat vermektedir. Burada 3 ay boyunca çalıştırılanişçinin ücreti de, sosyal güvenlik ve vergi giderleri de devletten. Engelli vekadınlara yönelik istihdamda bunun artma imkanı var. 2 yıl önce benzer birkampanyada 5 bin kişi Afyonkarahisar’da işe girebilir diye bir planlamayapılmasına rağmen 7 binin üzerinde bir istihdamla Afyonkarahisar destek verdi.Bu dönem 10 bin istihdam planlanıyor. Afyonkarahisar’ın buna elverişli olduğunudüşünüyoruz. Bu rakamın üzerinde bir rakamın da başarılabileceğini düşünüyoruz”ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri