‘STK’lar çözüm merkezi olacak’

ATSOKasım Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan ATSO Meclis Başkanı M. SıtkıMerdivenci, Sivil Toplum Örgütleri İstişare Toplantıları’nın yararlı olduğunusöyleyerek, “Bu toplantılar vasıtasıyla sivil toplum kuruluşları, çözüm merkeziolacaktır” dedi.

 Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi OdasıMeclisi’nin; 2019 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr.Mehmet Sıtkı Merdivenci’nin yönetiminde gerçekleşti.

Toplantınınbirinci gündem maddesinde; ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, “Odamızve MEYBEM iş birliğinde mesleki yeterlilik sınavları yapılıyor. Bu ayki MotorluKara Taşıtı Alım Satım Yeterlilik Belgesi Sınavları, Meclis Üyemiz SayınNureddin Aydın’ın işletmesi olan Aydınlar Otomotiv’de yapıldı. Sayın Aydın’ateşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“GÜNDEMBELİRLEYEN BİR ODAYIZ”

Odaolarak yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Merdivenci, “Bir önceki Meclistoplantımızdan bu yana hayli yoğun bir mesaimiz oldu. Şunu açık yürekliliklesöyleyebiliriz ki; daveti gelen tüm tören ve programlara katılan ve şehringündeminden geri kalmayan, hatta zaman zaman gündemi belirleyen bir odayız. Bubaşarıyı, birlikte sağlıyoruz. Bu nedenle Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın HüsnüSerteser’e, Sayın Yönetim Kurulu Üyelerimize ve siz değerli Meclis Üyelerimizeçok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖNEMLİFAALİYETLERE İMZA ATIYORUZ”

ATSO’nunönemli faaliyetlere imza attığına dikkat çeken Merdivenci, konuşmasını şöylesürdürdü: “7 Kasım 2019 tarihinde, Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Hibe Programıçerçevesinde sürdürdüğümüz KOBİ Hastanesi ve Avrupa Ağı Projesi’nde, Romanya veLitvanya’dan paydaş odalarımızı ağırladık. Bu toplantıya, Romanya’nın AnkaraBüyükelçisi Gabriel Şopanda da katıldı ve projenin, iki ülke arasındakiilişkilerin daha da ilerlemesi için fırsat olacağını söyledi. Kasım ayındakiyoğunluğumuzu, bana göre dün, Akrones Otel’de ev sahipliğini yaptığımızAfyonkarahisar Sivil Toplum Örgütleri İstişare Toplantısı ile taçlandırdık.Afyonkarahisar’ın en çok üyeye sahip sivil toplum kuruluşu olarak; şehrimiz veülkemiz için ufuk açıcı bulduğumuz Sivil Toplum Kuruluşları İstişareToplantıları’nın, bundan sonra da sürdürülmesinde büyük yarar olduğukanısındayım. Bu toplantılar vasıtasıyla sivil toplum kuruluşları, çözümmerkezi olacaktır.”

“FAİZLERİNDÜŞÜRÜLMESİNİ İSTİYORUZ”

Ekonomigündemi hakkında da değerlendirmede bulunan Merdivenci, “Ekonomide, görece birtoparlanma hissediliyor. Bununla birlikte iş dünyası olarak beklentimiz; düşükenflasyonun sürdürülebilir kılınması, faizlerin buna bağlı olarak daha düşürülmesidir.İşverenler olarak ülkemizde işsiz sayısının 4 buçuk milyonu aşmasından, büyük üzüntüduyuyoruz. İşletmelerimiz güçlü olur ve ayakta durabilirse; daha çok istihdamsağlayabilecek ve işsizlik oranı azalacaktır” şeklinde konuştu.

ORTAKLIK DURUMUGÖRÜŞÜLDÜ

ATSO’nunAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisiöncülüğünde kurulacak olan Afyonkarahisar Tıbbi Aromatik ve Tıbbi Ürünler San.Tic. A.Ş.’ye ortaklık durumu görüşüldü. ATSO Genel Sekreteri Ali Şenol’un,Meclis üyelerini bilgilendirmesinin ardından ATSO Meclis Üyesi Mustafa Özer,söz aldı ve görüşlerini dile getirdi. ATSO’nun, ilgili şirkete yüzde 10’lukhisse ile ortak olmasına ilişkin gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri