SEZEN, 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLADI


AK PartiAfyonkarahisar İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen, 5 Nisan Avukatlar günü dolayısıylayazılı bir kutlama mesajı yayınladı. Kendisinin de bir avukat olduğunu söyleyenSezen, “Bireylerin hak ve

özgürlüklerinikullanabilmesinde avukatlarımıza büyük görevler düşüyor. Avukatlar, hukukdevletinin ve adaletin olmazsa olmazlarıdır” dedi.

Savunmanın güçlendirilmesi, yargının sağlıklı, hızlı veuyumlu işletilmesine bağlı olduğunu kaydeden İl Başkanı Av. Hüseyin Sezen,savunmanın olmadığı yerde hak ve adaletten bahsedilemeyeceğini dile getirdi.Sezen açıklamasında, “Bireylerin hak ve özgürlüklerini kullanabilmesindeavukatlarımıza büyük görevler düşüyor. Avukatlar, hukuk devletinin ve adaletinolmazsa olmazlarıdır. Toplumların huzurlu ve güvenli bir ortamda hayatlarınısürdürmelerinin temel taşıdır. Hukuk sistemimizin vazgeçilmez unsurlarındansavunma sorumluluğuyla yükümlü meslektaşlarım olan avukatlar, vatandaş-devletilişkilerinin çağdaş çerçevede yürümesi açısından önemli bir görevyapmaktadırlar” dedi. 

“Avukat bağımsızsavunmanın temsilcisidir”

“Hukukun üstünlüğü ilkesininuygulanmasında, yargıbağımsızlığının ayrılmaz unsuru olan savunmanın önemi asla tartışılmaz,tartışılamaz” diyen Sezen mesajında, “İnsanların yaşam kadar önemsediği, hak veadaletin gerçekleştirilmesini sağlayan yargı, iddia, savunma ve karar unsurlarıüzerine kurulmuştur. Bu nedenle avukat bağımsız savunmanın temsilcisidir ve yargınınkurucu unsurlarındandır. Savunmanın temsilcisi olan avukatların olmadığı,savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde; hak ve adalet yoktur, adilyargılama yoktur. Değerli meslektaşlarım; sadece devletin en temelişlevlerinden birisi olan adalet hizmetlerini başarıyla ve özveriyle yürüttükleri,aynı zamanda insanlarımızın ortak iyiliği uğrunda çalıştıkları için, tüm meslektaşlarımasevgi ve saygılarımı sunuyor, avukatlar gününü canı gönülden kutluyorum” ifadelerineyer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Afyon Haber Haberleri